2017-01-19 04:37

SOCIAL


Persoanele cu handicap din sectorul 2, evaluate

 |  13:00
Persoanele cu handicap din sectorul 2, evaluate

Aproximativ 200 de persoane adulte cu handicap şi-au depus dosare de la începutul anului, la Primăria Sectorului 2, pentru a fi evaluate potrivit prevederilor legale şi a primi ulterior facilităţile de care beneficiază.

În sectorul 2, figurează peste 12.200 de persoane care sunt încadrate în grad de handicap, numai în anul 2011 fiind acordate 5190 de certificate de handicap de către administraţia locală.

În baza certificatelor obţinute şi în funcţie de gradul de handicap în care sunt încadraţi, solicitanţilor li se acordă facilităţile şi prestaţiile sociale prevăzute de lege, respectiv, indemnizaţii, gratuitate pe liniile la transportul urban cu mijloace de transport în comun de suprafaţă şi cu metroul, gratuitatea transportului interurban, etc.

Dosar

Înregistrarea dosarului în vederea încadrării unei persoane într-un grad de handicap se face la Serviciul de Evaluare Complexă a Persoanelor Adulte cu Handicap, situat în adresa Calea Moşilor nr.229, după următorul program:

* luni: 9.00-16.00,

* marţi şi joi: 9.00-13.00,

* vineri: 9.00-12.00.

Componenţa Comisiei de Evaluare

Ulterior evaluării psiho-socio-medicale, dosarele sunt transmise Comisiei de Evaluare pentru încadrarea în grad de handicap. Comisia de Evaluare se întruneşte în şedinţă o dată pe săptămână şi în şedinţe extraordinare, la convocarea preşedintelui, ori de câte ori se consideră că este necesar. Comisia are în componenţă un medic specialist expertiză medicală, un medic de familie, un psiholog, un asistent social şi un reprezentant desemnat de organizaţiile neguvernamentale autorizate care desfăşoară activităţi în beneficiul persoanelor cu dizabilităţi.

Potrivit legislaţiei în vigoare, persoanele care beneficiază de certificate de handicap pentru care Comisia de Evaluare a stabilit revizuirea situaţiei medicale, sunt obligate să se prezinte cu actele medicale solicitate, cu 30 de zile înainte de termenul de revizuire precizat pe certificat.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639551-02-06

TAGURI: handicap, persoane, evaluare, dosar, comisieComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image