2017-01-23 20:58


Perspectivele de angajare pentru următoarele luni, foarte optimiste

 |  18:27
Perspectivele de angajare pentru următoarele luni, foarte optimiste
Perspectivele de angajare în România pentrutrimestrul al treilea sunt cele mai optimiste din ultimii trei ani, potrivitunui studiu realizat de compania de resurse umane Manpower.„Studiul la care au participat 765 de angajatori români din cele zecesectoare de activitate din opt regiuni indică un ritm activ al angajărilorpentru trimestrul următor, 28% dintre angajatori anticipând creşteri depersonal. Doar 8% dintre ei se aşteaptă la diminuări în ceea ce priveştenumărul de angajaţi, iar un procent semnificativ, 63%, nu anticipează nici oschimbare.

Previziunea Netă de Angajare este calculată ca diferenţă între procentulde angajatori care anticipează o creştere a volumului total de angajări şiprocentul de angajatori care prevăd o scădere a angajărilor. Faţă de trimestrulanterior, previziunea s-a îmbunătăţit cu 15 puncte procentuale, iar comparativcu aceeaşi perioadă a anului trecut este cu 18 puncte mai puternică, potrivit studiuluiManpower privind Perspectivele Angajării de Forţă de Muncă.

Angajatorii din toate cele opt regiuni analizate prognozează o creşterea nivelului angajărilor pe tot parcursul trimestrului al treilea. Cele maioptimiste planuri de angajare sunt raportate de angajatorii din sud-est(Perspectivă Netă de Angajare de 35%). Creşteri solide ale volumului depersonal sunt anticipate atât în nord-vest, cât şi în sud, unde sunt raportatepreviziuni de +23%. Angajatorii din vest prognozează o piaţa a muncii caracterizatăde un climat activ în ceea ce priveşte angajările, cu o perspectivă de +22%.

O evoluţie pozitivă este anticipată în toate cele zece sectoare deactivitate analizate. Angajatorii din sectorul industriei extractive raporteazăplanuri majore de angajare, cu o Previziune Netă de Angajare de +34%.Perspective puternice de angajare sunt anticipate în construcţii şi înindustria prelucrătoare (+27%), hoteluri şi restaurante (+25%), respectivcomerţul cu ridica şi cu amănuntul (+22%). Şi în administraţia publică şiservicii sociale angajatorii anticipează noi locuri de muncă (+15%).


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639249-12-29Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image
Media

Trenuri intarziate
Trenuri intarziate 06 Ian 2017 | (0)
Social

Deszăpezire „exemplară” în Capitală