2019-01-21 12:42


Peste 10.000 de lumânări vor fi aprinse sâmbătă seară în Parcul Carol cu ocazia Festivalului Luminii

 |  11:41
Peste 10.000 de lumânări vor fi aprinse sâmbătă seară în Parcul Carol cu ocazia Festivalului Luminii
Florentin Dincă

Peste 10.000 de lumânări vor fi aprinse sâmbătă, de la ora 20.30, în Parcul Carol din Capitală, în cadrul Festivalului Luminii. Lumânările vor fi aprinse de cercetați de toate vârstele în cadrul unui eveniment care se va desfăşura pe toată durata lunii mai în peste 25 de oraşe din România. Seara se va încheia cu un concert surpriză şi un spectacol de lumini şi foc.

Cea de-a opta ediţie a Festivalului Luminii în Parcul Carol este organizată de Organizaţia Naţională "Cercetaşii României" şi va începe de la ora 20.30, când vor fi aprinse peste 10.000 de lumânări, care vor fi aşezate în gulguţe confecţionate manual de cercetaşi de toate vârstele. "Pe parcursul zilei, vom desfăşura activităţi interactive pentru toate vârstele: copiii vor fi pictaţi în personajele lor preferate, vor învăţa să confecţioneze propria cutiuţă cu vise în cadrul atelierului de gulguţe, se vor bucura cu entuziasm în cadrul labirintului de gulguţe şi a atelierului de baloane de săpun", se arată într-un comunicat.

În cadrul evenimentului se va face şi un schimb liber cu cărţi, intenţia fiind de a încuraja lectura ca mod de a redescoperi frumuseţea lucrurilor mărunte. "Tot ce aveţi de făcut este să împachetaţi o carte pe care aţi citit-o, să scrieţi un mesaj pentru viitorul cititor pe un post-it sau chiar pe ambalaj şi să o aduceţi la festival, iar noi ne asigurăm că nu rămâne fără stăpân şi nici voi fără un loc gol în bibliotecă. Primiţi la schimb, o nouă poveste!", susțin cercetașii în comunicat.

Festivalul Luminii este un eveniment naţional sincron, organizat anual de către membrii Organizaţiei Naţionale "Cercetaşii României" şi tinerii voluntari locali, conform Mediafax. În anul 2015, festivalul ajunge la nivel naţional la cea de-a XI-a ediţie şi se va desfăşura pe toată durata lunii mai în peste 25 de oraşe din România.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-05-16

TAGURI: lumanari, aprinse, festival, lumina, parc, carol, cercetasi
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

loading...