2019-01-23 07:25


Peste 2.000 de oameni au protestat in Bucuresti faţă de defrişările ilegale

 |  08:01
Peste 2.000 de oameni au protestat in Bucuresti faţă de defrişările ilegale

Peste 2.000 de oameni, nemulţumiţi de defrişările ilegale, dar şi de faptul că preşedintele Klaus Iohannis a retrimis în Parlament Codul silvic, au protestat, sâmbătă, pe străzile din centrul Capitalei, mergând în marş spre sediul Guvernului, Palatul Cotroceni şi Ministerul Mediului.

Protestul a început la ora 16.00, la intrarea în Parcul Herăstrău din Piaţa Charles de Gaulle, şi s-a încheiat după aproape cinci ore, fără a fi înregistrate incidente în timpul mitingului şi pe traseul marşului.

După aproximativ o oră şi jumătate de protest la intrarea în Parcul Herăstrău, manifestanţii s-au pus în mişcare, scandând, printre altele, "Toate partidele au tăiat pădurile" şi "Natura suntem noi".

Prima oprire a fost în faţa sediului Guvernului, unde unii protestatari, care au venit pe biciclete, s-au învârtit timp de câteva minute în jurul parcării din Piaţa Victoriei, scandând "Hoţii", scrie Mediafax.

Pe tot traseul, oamenii au fluturat steaguri şi au afişat bannere pe care scria "Ne luăm verdele înapoi", "Colonia română - raiul corporaţiilor prăduitoare", "Fiecare arbore tăiat contribuie la dispariţia ursului polar", "Alo, Ministerule, protejăm sau prăduim mediul?", "Dacii iubeau pădurea. TU?", "Pas cu pas, pădurile le-aţi ras", "România pierde 3 hectare de pădure pe oră", "Mafia defrişează, guvernul protejează", "Nu tăiaţi copacul că vă rupem capul".

Manifestanţii au ascultat şi au intonat Imnul României şi au scandat: "Uniţi salvăm toate pădurile", "Un copac de mai tăiaţi, o s-ajungeţi spânzuraţi!", "Uniţi luptăm, pădurea apărăm", "Mafia defrişează, Iohannis protejează!", "Dacă nu vrei să îţi pierzi slujba, nu te mai juca cu drujba", "Iohannis, trezeşte-te".

Protestatarii au făcut a doua oprire în faţa Palatului Cotroceni, unde au continuat să scandeze, timp de aproximativ 30 de minute, apoi au pornit în marş spre Ministerul Mediului.

Pe traseu s-au oprit şi în faţa Institutului Cantacuzino, unde au blocat traficul timp de câteva minute şi au scandat "Uniţi salvăm Cantacuzino".

În jurul orei 20.00, protestatarii au ajuns la Palatul Parlamentului, în zona Parcului Izvor, pe care l-au traversat pentru a ajunge în faţa Ministerului Mediului, unde au ajuns aproximativ 1.500 de oameni.

Protestul s-a încheiat în jurul orei 21.00, după ce manifestanţii au scandat şi în faţa sediului Ministerului Mediului mesaje contra tăierilor ilegale de copaci.

La protestul din Capitală, care nu a fost autorizat, dar care s-a desfăşurat fără incidente, s-au adunat iniţial aproximativ 1.000 de persoane, însă pe traseul marşului, acestora s-au alăturat şi alţi manifestanţi, numărul protestatarilor depăşind, la un moment dat, 2.000.

Proteste similare au fost în mai multe localităţi, printre care Cluj-Napoca, Alba-Iulia, Iaşi şi Ploieşti.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că problema defrişărilor ilegale va fi pusă pe ordinea de zi a următoarei şedinţe a Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, arătând că protestul de sâmbătă faţă de despăduririle abuzive este unul perfect legitim.

"Cred că protestul de astăzi împotriva despăduririlor abuzive este unul perfect legitim. Am hotărât ca această gravă problemă a defrişărilor ilegale să fie pusă pe ordinea de zi a următoarei şedinţe a CSAT. Sunt convins că vom reuşi nu doar să stopăm fenomenul, dar şi că instituţiile statului îi vor identifica şi trage la răspundere pe cei vinovaţi", a scris Iohannis pe Facebook.

Codul Silvic este reexaminat de Parlament la cererea preşedintelui Klaus Iohannis. Senatul a respins, săptămâna trecută, modificările solicitate prin cererea de reexaminare şi a votat legea în varianta iniţială.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-05-14

TAGURI: protest, bucuresti, capitala, defrisari, ilegale, klaus, iohannis, ministerul, mediului, guvern
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


CROCODILUL FLAMAND
10 Mai 2015

Olos Gergely UDMR,GERALD SCHWEIGHOFER-MOSSAD AUSTRIA,DUSA MIRCEA-MAPN ROMANIA(PUS DE POPANDAUL MOSSAD KIMJONG-TONTA MINISTRUL APARARII) SUNT CATIVA DINTRE CEI CARE JEFUIESC PADURILE SI PROPRIETATILE FORESTIERE DIN ROMANIA.....TRALILES BAHTALO MANKATZASHHHH SAMANANCA SI GURA NOASTRA NISTE MILIARDE DE EUROI DIN CIORDEALA LEMNULUI...LA VIENA E CALD SI BINE MANCAM LEBEDE MANKATZASHHHH....TZAPTZARAP LA FRAIERII DE RUMANI...NE PROTEJEAZA SEFRABINU....TZPTZARAP MANKATZASHHHH
MARINELU
11 Mai 2015

Extraordinar! Astazi au aflat si protestatarii, ca se defrisaza ilegal padurile.
Random imageUltimele stiri

loading...