2019-01-16 08:45


Peste 500.000 de români vor rămâne şomeri până la finalul anului

 |  13:20
Peste 500.000 de români vor rămâne şomeri până la finalul anului
Florentin Dincă

Forumul Investitorilor Autohtoni avertizează că până la finalul anului în curs, aproximativ jumătate de milion de români vor rămâne fără locuri de muncă. Vizaţi sunt cei din industrie şi sectoarele orizontale, şi asta din cauza cauza creşterii preţurilor în sectorul energetic.

“În industria chimică şi petrochimică, metalurgie, construcţia de maşini, industria sticlei, mobilei şi în industria orizontală (distribuţie şi sectoare conexe - n.r.) sunt în pericol 500.000 de locuri de muncă. În industria metalurgică cifra de afaceri a scăzut cu 23% în primul trimestru din 2013. Marile lanţuri de magazine şi-au redus vânzările cu 30%', a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, Vasile Turcu, membru în consiliul director al FIA 2013. Ioan Niculae, preşedintele Consiliului Investitorilor Români (CIR), structura de reprezentare a FIA, a afirmat că în industria chimică sunt în pericol 57.000 locuri de muncă din cauza creşterii cu 37% a preţurilor în domeniul energiei în 2013, la energia electrică, gaze naturale şi transportul gazelor naturale. El a precizat că din cei 4,2 milioane angajaţi din România, 57% sunt susţinuţi de capitalul românesc, dar din primele 100 de mari companii pe piaţa autohtonă companiile româneşti nu sunt mai multe de cinci. Componenţa CIR: Ioan Niculae, Radu Enache, Ştefan Vuza, Viorel Cataramă, Dragoş Dragoteanu, Radu Timiş, Bogdan Bosânceanu, Niculae Duşu, Mihai Sofian, Dragoş Bâlteanu, Valeriu Blidar şi Adina Niculae.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2013-07-05
Citeste si:
Societăţile ar putea fi scutite de plata contribuţiilor sociale dacă angajează şomeri
Soarta tinerilor şomeri

TAGURI: 500.000, jumatate, de, milion, someri, finalul, anului, 2013, locuri, munca, industrie, sectoare, orizontale, preturi, forumul, investitorilor, autohtoni
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

loading...