2018-12-19 06:27


Peste 70 de sesizări privind probleme legate de funcţionarea cardului de sănătate, primite de CNAS

 |  13:20
Peste 70 de sesizări privind probleme legate de funcţionarea cardului de sănătate, primite de CNAS

Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) a primit, luni dimineaţă, peste 70 de sesizări privind probleme legate de funcţionarea cardului de sănătate, obligatoriu din 1 mai.

"În această dimineaţă, am primit peste 70 de sesizări legate de funcţionarea cardului naţional de sănătate. Unele dintre probleme au fost rezolvate, altele sunt în curs de rezolvare", a precizat purtătorul de cuvânt al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), Mihaela Tănase pentru Mediafax.

Aceasta a reiterat apelul făcut de preşedintele CNAS privind semnalarea oricărei probleme privind funcţionarea cardului naţional de sănătate.

"Facem din nou apel la furnizorii de servicii medicale, dar şi la pacienţi, să sesizeze orice problemă care apare privind funcţionarea cardului naţional de sănătate. Fără a fi semnalate aceste probleme nu vom putea şti şi interveni rapid în remedierea acestora", a afirmat purtătorul de cuvânt al CNAS.

Medicii de familie au semnalat luni dimineaţă probleme legate de funcţionarea cardului, în mai multe cabinete din Capitală.

Din 1 mai, cardul naţional de sănătate a devenit unicul sistem de validare şi decontare a serviciilor medicale în sistemul asigurărilor sociale de sănătate.

"Vom monitoriza în continuare foarte atent modul în care furnizorii de servicii medicale utilizează cardul de sănătate, pentru a ne asigura că pacienţii au acces neîngrădit la serviciile de care au nevoie. Casele de asigurări vor raporta periodic sau ori de câte ori au de semnalat o problemă, pentru a găsi rezolvarea în cel mai scurt timp, fără a crea disconfort pacienţilor", a declarat preşedintele CNAS, Vasile Ciurchea.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-05-04

TAGURI: peste, 70, sesizare, problema, functioneaza, card, sanatate, primeste, cnas
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...