2018-10-20 05:12


Peste 200 de persoane înţepate de căpuşe

 |  13:21
Peste 200 de persoane înţepate de căpuşe

Peste 200 de persoane au fost înţepate de căpuşe în perioada 30 aprilie - 1 mai. La Institutul Naţional de Boli Infecţioase “Matei Balş”, de vineri şi până miercuri dimineaţă, s-au prezentat 234 de persoane înţepate de căpuşe, a confirmat prof. dr. Adrian Streinu-Cercel.

De asemenea, la Spitalul de Boli Infecţioase şi Boli Tropicale “Victor Babeş”, în aceeaşi perioadă, s-au prezentat 138 de persoane cu înţepături de căpuşe. Cele mai multe au fost înregistrate în perioada 30 aprilie - 1 mai, respectiv 96 de cazuri.

''Este vorba de trei persoane care lucrau în Guineea Ecutaorială şi una dintre ele este în stare foarte gravă. A făcut mai multe complicaţii. Avem tratamentul necesar. Problema este ca s-au prezentat târziu la medic şi nu au făcut profliaxie”, a spus dr. Simin Florescu, directorul medical al spitalului.  Medicii recomandă ca atunci când oamenii observă înţepături pe picioare şi nu numai să se prezinte la medic, pentru că înţepăturile de căpuşă pot da boala Lyme, dar şi febră butunoasă, care se manifestă prin apariţia unor aşa-zise butoane pe piele, cu mialgii şi febră.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639563-05-02

TAGURI: persoane, intepate, capuse, Boli infectioase, spital
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...