2019-02-21 22:32


Peste 53.000 de bilete de tratament ar putea fi acordate în 2011 prin Casa de Pensii

 |  17:50
Peste 53.000 de bilete de tratament ar putea fi acordate în 2011 prin Casa de Pensii

Peste 53.000 de bilete de tratament balnear înunităţile din proprietatea Casei Naţionale de Pensii Publice, repartizate în 17serii cu durata de 18 zile, ar putea fi acordate în 2011, măsura fiindprevăzută într-un proiect de act normativ pus în dezbatere publică, marţi, pesite-ul MMFPS. Proiectul de Hotărâre pentru aprobarea procedurii de stabilire anumărului biletelor de odihnă şi tratament balnear pentru anul 2011 prevede căîn unităţile de tratament balnear proprietate a Casei Naţionale de PensiiPublice sunt asigurate 53.499 de locuri.

Numărulbiletele de tratament balnear ce se acordă gratuit categoriilor de persoanebeneficiare de prevederile unor legi speciale cu caracter reparatoriu, precumşi persoanelor beneficiare ale sistemului de asigurare pentru accidente demuncă şi boli profesionale este de maxim 15 la sută din totalul numărului debilete. "În cadrul sejurului la tratament balnear de 18 zile, durata tratamenuluibalnear este de 14 zile", se arată în proiectul de act normativ supusdezbaterii publice. Valoarea biletelor de odihnă este de 10 la sută din sumatotală alocată prin Legea bugetului asigurărilor sociale de stat pentru anul2011, iar durata sejurului unui bilet de odihnă este de şase zile. Potbeneficia de tratament balnear persoanele care au calitatea de: pensionar alsistemului public de pensii, asigurat al sistemului public de pensii care arealizat un stagiu de cotizare de cel puţin şase luni în ultimele 12 lunianterioare repartizării biletului, asigurat al sistemului de asigurare pentruaccidente de muncă şi boli profesionale sau beneficiar al prevederilor unorlegi speciale, care reglementează dreptul la bilet de tratament balnear prinsistemul public de pensii.

Distribuireabiletelor de odihnă şi a biletelor de tratament balnear se face de către CasaNaţională de Pensii Publice, prin casele teritoriale de pensii, iar biletelesunt decontate de către instituţie, din fondurile aprobate prin legea anuală abugetului asigurărilor sociale de stat. Solicitantul acoperă 50 la sută dinpreţul biletului de odihnă, în situaţia în care câştigul salarial brut alasiguratului este mai mic sau egal cu câştigul salarial mediu brut utilizat lafundamentarea bugetului asigurărilor sociale de stat sau preţul integral, încazul în care câştigul salarial brut al asiguratului este mai mare decâtcâştigul salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurărilorsociale de stat. De asemenea, se poate achita preţul integral al biletului deodihnă în cazul soţului sau soţiei, iar în cazul copiilor, 50 la sută dincontribuţia părintelui. Proiectul de act normativ este în dezbatere publicăpână în 20 ianuarie.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639234-01-20
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...