2017-01-20 05:58

SOCIAL


Peste jumătate dintre decesele copiilor până în 5 ani ar putea fi prevenite, spun specialiştii

 |  18:43
Peste jumătate dintre decesele copiilor până în 5 ani ar putea fi prevenite, spun specialiştii
Mai mult de jumătate dintre decesele copiilor din Româniacu vârste de până în 5 ani puteau fi prevenite, spun specialiştii, care auconstatat că peste 65% dintre copiii români suferă de boli de nutriţie.

Potrivit medicilor, afecţiuni precumanemia,rahitismul, distrofia şi tulburările de creşteresunt cauzate de nutriţiadeficitară a copilului,provocată în cele mai multe cazuride carenţelede informare şi de educaţie atâtîn rândulmamelor, cât şi alpersonalului medical.

Specialiştii spun că primii doi ani de viaţă ai copiilorsunt cruciali, iar deficitul de nutrienţi în această perioadă nu mai poate firecuperat ulterior, chiar dacă se trece la o alimentaţie corespunzătoare. „Trebuiesă învăţăm mămicile să îşi hrănească sănătos copiii, să îi alăpteze mai mult.Dacă vom creşte mereu copii anemici, diabetici, nu vom avea o naţie care să sepoată educa şi să evolueze”, a declarat, joi,şefa Secţiei de Neonatologiea Spitalului Universitar din Capitală, dr. Ana Culcer, citată de agenţia NewsIn.

Laptele de mamă este esenţialîn creşterea sănătoasăa copilului, mai spun specialiştii, care sfătuiesc femeile să îşi alăptezebebeluşii cel puţin şase luni, fără a adăuga altceva în planul de alimentaţie. „Nuexistă lapte de mamă prost”, a adăugat dr. Culcer, care a observat că multedintre tinerele mame confundă refuzul pruncului de a se hrăni de la sân culipsa laptelui matern sau cu slaba calitate a acestuia.

Mulţi dintre nou-născuţi deprind mai greu tehnica dehrănire naturală, ceea ce le determină pe mame să apeleze la cea mai uşoarăsoluţie de hrană, laptele praf, mai spun medicii, care au constatat o creşteresemnificativă a numărului de copii alergici la acest tip de lapte.

Conform datelor statistice, România este ţara europeanăcu cea mai mare rată a mortalităţii infantile. Multe dintre afecţiunilecopiilor sunt cauzate dealimentaţia deficitară din primele luni de viaţă.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639246-12-25Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image