2018-12-11 08:53


Petre Tobă: Sute de angajaţi ai MAI au intervenit în 14 judeţe din cauza condiţiilor meteo

 |  12:37
Petre Tobă: Sute de angajaţi ai MAI au intervenit în 14 judeţe din cauza condiţiilor meteo

Ministrul de Interne, Petre Tobă, a declarat, vineri, că angajații din structurile MAI au intervenit în ultimele 24 de ore, din cauza vremii nefavorabile, în 46 de localități din 14 județe ale țării.

Petre Tobă l-a informat pe premierul Dacian Cioloș despre aceste aspecte la Comandamentul de iarnă de la sediul ministerului.

"În ultimele 24 de ore, la nivel național, am înregistrat fenomene meteo deosebite și au fost luate măsuri pe raza a 14 județe. Din punctul de vedere al MAI, am avut peste 500 de angajați cu 305 mijloace care au intervenit în ultimele 24 de ore. Am avut 46 de localități afectate, am intervenit în gestionarea situațiilor, am avut 336 de anexe gospodărești inundate, grădini inundate — 167, subsoluri inundate — 10. Am restricționat traficul pe trei drumuri naționale și pe patru drumuri județene", a afirmat Petre Tobă, potrivit Agerpres.

Ministrul de Interne a mai spus că, pentru perioada următoare, sunt pregătiți să intervină în orice situație 40.000 de angajați ai structurii.

"Din punctul de vedere al MAI, pentru perioada următoare, am făcut o analiză și suntem pregătiți pentru a acționa. Avem 40.000 de angajați — pompieri, jandarmi, polițiști, Poliția de Frontieră — cu 730 de mijloace, pregătiți pentru a interveni pentru orice fel de situație. Vom acorda o atenție deosebită activităților de prevenire, astfel încât să putem să informăm populația, să putem să informăm cetățenii pentru a ști și a lua măsurile din timp", a afirmat PetreTobă.

Ministrul de Interne a precizat că Poliția Română a aplicat deja cinci sancțiuni contravenționale pentru neechiparea corespunzătoare a autovehiculelor.

"Am cerut ca acest lucru să fie făcut cu mult mai multă fermitate, inclusiv de către administratorii drumurilor, de către societățile comerciale care au obligații contractuale de deszăpezire", a completat ministrul Petre Tobă.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-11-27
Citeste si:
Ploi torenţiale, ninsori şi polei în aproape toată ţara. ANM a emis cod galben

TAGURI: petre toba, angajat, mai, intervine, 14, judet, conditie, meteo
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...