2017-01-20 22:24

SOCIAL


Piaţa Universităţii nu va fi transformată în agora

 |  17:22
Piaţa Universităţii nu va fi transformată în agora

Consiliul General al Municipiului Bucureşti a respins luni proiectul de hotărâre privind conferirea statutului de agoră civică zonei Piaţa Universităţii.

Consilierii generali au respins cu 24 voturi pentru, 23 împotrivă şi 3 abţineri proiectul de hotărâre privind conferirea statutului de agoră civică spaţiului public din zona Universităţii de Arhitectură şi Urbanism “Ion Mincu” şi din faţa Teatrul Naţional, situat în Piaţa Universităţii, după mai bine de o oră de discuţii aprinse.

Proiectul de hotărâre a fost supus aprobării consilierilor generali în urma unei propuneri adresate primarului general, Sorin Oprescu, de Asociaţia Pro Democraţia.

“Este important ca bucureştenii să ştie că Legea 60/1991 prevede că aceste agore civice nu pot fi create în aproprierea staţiilor de metrou sau în apropierea spitalelor. Noi nu ne opunem înfiinţării unei agore civice, doar că trebuie căutată o altă soluţie. Conform legii ea nu poate fi creată în Piaţa Universităţii”, a declarat prefectul Capitalei, Mihai Atănăsoaei.

Potrivit propunerii Asociaţiei Pro Democraţia, conferirea statului de agora Pieţei Universităţii ar fi transformat acel spaţiu într-unul în care se putea protesta liber, fără autorizaţie, atâta timp cât manifestanţii nu se dedau la violenţe. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639551-07-19

TAGURI: agora, piata_universitatii, consiliu, sedinta, prefectura, protesteComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

ARICIU
31 Ian 2012

Pai va dati seama ca infiintarea agorei ar fi insemnat proteste libere continue impotriva PD-L-ului? Bineinteles ca domnii consilieri portocalii au respins proiectul, doar se simteau cu musca pe caciula!
DEDE
31 Ian 2012

mi s-ar fi parut o prostie foarte mare ca piata universitatii sa fie transformata in agora..sa ramana asa cum este.
BEATRICE
31 Ian 2012

foaret bine ca nu va fi transformata in agora, era o tampenie sa se intample asa ceva.numai idee tampite.
COCA
31 Ian 2012

foarte bine ca nu va fi transformata in agora era o prostie foarte mare...numai tampenii au in cap.
ADI
31 Ian 2012

un lucru bun ca piata universitatii nu va fi transformata in agora..era o tampeni sa fie asa. Bravo celor ca au pus piciorul in prag.
SILE
31 Ian 2012

Eu vad timpenia in alt PARTE.In formularea legii. O manifestatie nu are nevoie de aprobare ci doar sa fie anuntata.Organizatorilor manifestantilor si politiei le revine asigurarea respectarii legii in timpul manifestatiei.Si nu e singura legiferare aiurea din 89 incoace.Cit priveste tentativa de a trensforma Piata univesrsitatii in Agora, alta trasnaie. Incercati un test: citi Bucuresteni cunosc semnificatia cuvintului? O zi buna !
CRISTINA
31 Ian 2012

era si culmea ca piata universitatii sa fie transformata intr-o agora, bine ca s-a respins cererea.
SABINA
31 Ian 2012

foarte bine ca nu va fi transformata in agora, era culmea sa se intample asa ceva..piata universitatii e piata universitatii.
MONI
31 Ian 2012

era culmea sa fie transformata intr-o agora. Nu se poate asa ceva...ar fi culmea.rusinos ca s-au gandit la asa ceva.
MIHAI
31 Ian 2012

Presedintele a luat in ultimul timp deciziile cele mai benefice pt romania ! Mai bine observati asta cu atentie in loc sa protestati degeaba !
TITI
31 Ian 2012

Ma bucur ca Pdl-ul nu a acceptat ca piata universitatii sa fie libera pentru proteste !
BITA
31 Ian 2012

asta ne mai trebuia ca piata universitatii sa fie transformata intr-o agora..nu este normal asa ceva. Ce idei au avut.
CRISTINA
31 Ian 2012

Rusine USL-ului pentru ceea ce face, plateste oameni ca sa iasa in strada sa creeze un intreg haos, oamenii astia de nimic nu au altceva in cap decat sa ajunga la putere si sa fure, Antonescule si Ponta lasatine in pace ca ne-am saturat de minicinile cu care veniti zi de zi pe la TV!!!
RARES
31 Ian 2012

Piata Universitatii a fost transformata in ceva ft urat in primele zile de protest ! Felicitari Pdl-ului ca nu le-a dat aprobare sa continue !
CIPRIAN
31 Ian 2012

Se pare ca micul COMUNIST Ponta si Antonescu au dat zvon pe Facebook sa iasa lumea in strada. Cu cat i-ati platit pe ai vostri sa iasa in strada nenorocitilor, Rusine sa va fie, cumparati oameni pentru placerile voastre diabolice!
COSMIN
31 Ian 2012

Ponta si-a facut si el galerie cu huliganii de la Steaua i-a chemat in strada sa aiba cat mai multi protestanti, normal ca oameni destepti nu vin sa protesteze pe strazi la urletul unui "BUFON" ce isi doreste puterea si atat.
GEORGE
31 Ian 2012

Antonescu iar te-ai gandit tu sa faci o combinatie si ce ai zis sa platesti tineretul PNList sa iasa in strada, a stai ca defapt voi nu aveti Organizatie de Tineret, voi luati niste studenti de pe la tara pe care ii platiti si dupa ziceti ca e Tineretul PNL-ist. Esti josnic Antonescule.
CRISTINA
31 Ian 2012

Ma gandesc ca este un lucru bun ca nu a fost aprobata cererea pt continuarea protestelor ! In felul acesta nu vor mai ingheta aiurea oamenii acolo !
EMIL
31 Ian 2012

Traian Basescu a sacrificat voturile din 2008 pentru Romania ! A luat niste decizii bune care au reusit sa mai ridice putin economia , cred ca nu este cazul sa dam acum cu piciorul la tot pentru niste proteste false !
TIBERIU
31 Ian 2012

Gata cu protesteleeee , cea mai buna decizie a putut sa ia PDL-ul ! Ne-am saturat de ei !
LARISA
31 Ian 2012

‎"Vom continua sa ne implicam in toate proiectele SMART Defence pentru ca inseamna mai putine costuri si o eficienta mai mare" (T.B.)
STANCU
12 Feb 2012

Nu vad de ce lumea si-ar schimba parerea asa brusc despre Basescu care a facut numai lucruri bune pe perioada ambelor mandate , in plus daca oamenii nu erau multumiti nu il mai alegeau a doua oara
NICO19
12 Feb 2012

Ca intodeauna in Romania trebuie sa cada vina pe cineva si in acest caz toata lumea sare pe guvernul Boc ,care nu a facut decat lucruri bune pentr-u acesta tara
FLOREA
12 Feb 2012

Roamanii adevarati nu sunt cei care protesteaza ,cei care protesteaza sunt oameni fara scrupule si huligani platiti de nenorocitii de la USL care nu fac altceva decat sa creeze panica si scandal in aceasta tara
DAN
12 Feb 2012

Misogini USL nu au masura ,nu fac decat s-a risipe bani in folosul lor au ajuns sa plateasca oamenii muritori de foame si huligani care ar protesta si pe 2 lei ,doar ca sa atace guvernul Boc ,dar adevarul este ca prin prudenta si masurile luate de guvernul Boc si-a revenit acesta tara pe linia de plutire
ARTUR
12 Feb 2012

Fara scrupule,acestea sunt cuvintele care pot decrie PSD-ul USL ,au ajuns s-a decurga la cele mai josnice actiuni pentr-u a spulbera guvernul Boc,e normarl din moment ce simt ca se scufunda ,nu o s-a va alega nimeni ma nenorocitior
DEPP
12 Feb 2012

In spatele acestor proteste sa afla coruptia din Romania ,oameni de nimic care ar face orice doar s-a ajunga la conducerea acestei tari ,nu e nevoie sa spun mai mult toti stim care sunt aceste partide
JOHN
12 Feb 2012

Oamenii trebuie s-a inteleaga ca nu ajuta la nimic aceste proteste ,nu fac altceva decat s-a creeze panica ,sunt sigur ca majoritate protestantilor nici macar nu stiu pentr-u ce protesteaza fac si ei ce vad la altii ,cam asa merg lucrurile in aceasta tara

Adauga un comentariu

Random image