2018-12-12 00:32


Piedone, pe mâna Parchetului pentru autorizaţiile date copiilor săi

 |  17:47
Piedone, pe mâna Parchetului pentru autorizaţiile date copiilor săi

A devenit oficial. Agenţia Naţională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pentru cercetarea conflictului de interese în materie administrativă de către fostul primar al sectorului 4, Cristian Popescu Piedone. Fostul edil ar fi dat acorduri şi autorizaţii de funcţionare pentru firmele copiilor săi.

Potrivit comunicatului ANI, în calitate de primar al sectorului 4, Piedone a semnat, în perioada 2013 - 2015, şase acorduri de funcţionare şi două autorizaţii de funcţionare pentru God Trust Enterprises SRL, Sport Team Kart SRL şi Chocoland SRL, societăţi la care copiii săi deţin calitatea de asociat şi funcţia de administrator. Anterior, tot legat de acest caz, ANI a constatat încălcarea de către Piedone a conflictului de interese în materie penală, fiind sesizat la data de 14 septembrie Parchetul General. Pe lângă cele şase acorduri de funcţionare şi două autorizaţii, ANI reclama atunci şi faptul că, începând cu anul 2013, SC Sport Team Kart SRL, societate administrată de fiul lui Piedone, a încheiat patru contracte cu Administraţia Domeniului Public Sector 4, instituţie subordonată Consiliului Local Sector 4, pentru ocuparea unei suprafeţe de 400 mp, însă, în urma măsurătorilor efectuate, a rezultat că aceasta ocupă suprafaţa de 2.234 mp.

"Persoana evaluată a încălcat astfel dispoziţiile art. 76 din Legea nr. 161/2003 potrivit căruia: Primarii şi viceprimarii, primarul general şi viceprimarii municipiului Bucureşti sunt obligaţi să nu emită un act administrativ sau să nu încheie un act juridic ori să nu emită o dispoziţie, în exercitarea funcţiei, care produce un folos material pentru sine, pentru soţul sau ori rudele sale de gradul I. Actele administrative emise sau actele juridice încheiate ori dispoziţiile emise cu încălcarea obligaţiilor prevăzute la alin. (1) sunt lovite de nulitate absolută". Fapta persoanei cu privire la care s-a constatat [...] încălcarea obligaţiilor legale privind conflictul de interese [...] constituie abatere disciplinară şi se sancţionează potrivit reglementării aplicabile demnităţii, funcţiei sau activitatii respective [...]", se mai arată în comunicatul ANI.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-10-10

TAGURI: cristian popescu piedone, agentia nationala de integritate, sector 4
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...