2018-12-14 07:29


Piedone dă 7,5 milioane de euro pe o piaţă de lux

 |  21:00
Piedone dă 7,5 milioane de euro pe o piaţă de lux

Primarul Cristian Popescu-Piedone dă 7,5 milioane de euro pentru construirea unei pieţe agroalimentare de lux. La licitaţie s-a prezentat doar firma care a câştigat primul contract de reabilitare a sediului Primăriei Capitalei.

Noua piaţă va avea o suprafaţă construită de 11.000 de metri pătraţi, dispuşi la parter şi etaj. La licitaţia organizată de administraţia condusă de primarul Cristian Popescu-Piedone (PC) a participat o singură firmă, Rotary Construcţii. Potrivit specialiştilor în construcţii, suma ce va fi plătită de Primăria Sectorului 4 este de cel puţin două ori mai mare decât preţul pieţei. Inginerii constructori susţin că preţul de 681 de euro pe metru pătrat plătit de primăria lui Piedone este exact cel aferent construirii unei clădiri ANL. „La banii aceştia, noua construcţie ar trebui să fie o clădire de birouri ultramodernă, cu faţade de sticlă”, ne-a declarat unul dintre inginerii constructori.

Împrumut bancar

Reprezentanţii primăriei de sector sunt convinşi însă că preţul plătit pentru realizarea noii pieţe este „unul bun”. „Este un preţ bun. Suma de bani reprezintă un împrumut al Primăriei Sectorului 4 la BCR. La parter vor fi amenajate spaţii speciale pentru comercializarea fructelor, legumelor, produselor din carne, peşte, produse lactate, deci produse alimentare, iar la etaj vor fi comercializate produse nealimentare: textile şi aşa mai departe. Vor fi amenajate şi 300 de locuri de parcare deasupra construcţiei”, ne-a declarat directorul Administraţiei Pieţelor Sector 4, Ştefan Florescu. Acesta susţine că la licitaţie s-a prezentat o singură firmă, din cauza exigenţelor primăriei. „S-a prezentat o singură firmă pentru că noi am cerut să fie îndeplinite anumite cerinţe trecute în caietul de sarcini. Nu acceptam ca lucrarea să fie realizată de o firmă cu sediul într-un apartament. În maxim 48 de ore vom comunica câştigătorul licitaţiei”, ne-a mai explicat Florescu.

Noua construcţie va fi ridicată în spatele actualei Pieţe Progresul, de asemenea modernizată recent de primarul Piedone.

Firma Rotary Internaţional SRL (Rotary Construcţii) nu se află la prima afacere „pe bani grei” cu primăriile bucureştene. Rotary a avut un contract în valoare de 45 milioane de lei cu Primăria Capitalei pentru reabilitarea sediului de pe Bulevardul Regina Elisabeta. Contractul a fost însă reziliat pe 29 noiembrie 2010, iar lucrările de reabilitare a primăriei au fost sistate.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639256-03-04
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...