2018-12-15 05:32


Pietoni şi şoferi bucureşteni, în pericol pe Splaiul Independenţei. Ne fuge oraşul de sub picioare

 |  21:01
Pietoni şi şoferi bucureşteni, în pericol pe Splaiul Independenţei. Ne fuge oraşul de sub picioare
P24

Marţi, 19 mai 2015, în Capitală părea că vine Apocalipsa. Pe Splaiul Independenţei şoseaua s-a surpat pe o lungime de 8 metri şi o lăţime de circa 3 metri, în dreptul Podului Izvor. Incidentul a fost asumat de Apa Nova, care a pus pe seama unor infiltraţii de apă în jurul canalelor colectoare craterul care s-a format. Viceprimarul Cornel Pieptea sugerează că şi Primăria Capitalei are partea sa de vină, deoarece este instituţia responsabilă cu recepţia lucrărilor.

Craterul format prin surparea şoselei pe Splaiul Independenţei în dreptul Podului Izvor marţi seara a şocat opinia publică. Oamenii responsabili se gândeau ce s-ar fi putut întâmpla dacă se aflau cu maşina pe locul incidentului sau ar fi fost surprins un autobuz plin cu călători.

„Este vorba despre un incident la unul dintre colectoarele de canalizare ale reţelei de canalizare a municipiului Bucureşti, care a cedat. S-a distrus iniţial colectorul şi, ulterior, a căzut o bucată din stradă. Splaiul Independenţei s-a surpat pe o lungime de 8 metri şi o lăţime de aproximativ 3 metri, în dreptul Podului Izvor. Structura de rezistenţă a Podului Izvor nu este afectată. Vom evalua materialul care s-a strâns deasupra colectorului de canalizare, vom înlocui conducta din care era făcut colectorul de canalizare şi, ulterior, vom solicita asfaltarea zonei”, a spus directorul adjunct al Apa Nova, Epsică Chiru.

Trafic periculos

Circulaţia rutieră a fost bulversată marţi seara, circulându-se la oră de vârf pe o singură bandă. “Primarul General, Sorin Oprescu, a dispus izolarea zonei pentru asigurarea în condiţii de  siguranţă a traficului rutier, precum şi intervenţia de urgenţă a personalului operativ al administratorului de reţele de apă şi canalizare şi a administratorului drumului. Echipele de intervenţie vor raporta periodic situaţia remedierii avariei la sistemul rutier şi la reţea”, a transmis biroul de presă al Primăriei Capitalei. Măsurile luate de autorităţi par să nu fi fost de ajuns, deoarece problemele pentru şoferi au continuat şi miercuri dimineaţă. Porţiunea surpată a avariat aproape două benzi de circulaţie, iar o porţiune de trotuar a fost antrenată în prăbuşire.

Splaiul Independenţei este una dintre cele mai circulate artere din Capitală, fiind şi unul dintre cele mai lungi bulevarde din Bucureşti. În planul primarului general această arteră urma să preia circulaţia autovehiculelor care ar fi defluit dinspre Lacul Morii, de pe autostrada suspendată, promisă de Sorin Oprescu înainte de a obţine primul mandat de primar general.

“Pentru accidente există inclusiv culpa penală, iar faptul că au intervenit prompt nu este ceva deosebit. Este în fişa postului. Problema este cine face recepţia lucrărilor publice?”, comentează viceprimarul Cornel Pieptea pe pagina sa de socializare.

surpare, sosea, crater, apa, nova, splaiul, independentei, prabusire, oprescu, oras, fuge, sub, picioare


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-05-20

Mai multe imagini:
Pietoni şi şoferi bucureşteni, în pericol pe Splaiul Independenţei. Ne fuge oraşul de sub picioare
zoom

TAGURI: surpare, sosea, crater, apa, nova, splaiul, independentei, prabusire, oprescu, oras, fuge, sub, picioare
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


IULIA TABACU
21 Mai 2015

Omul Oprescu este precum un alt primar gorjean Butan Gicut actualmente consilier local tot la Dragutesti care a furat la greu din banii publici are falsuri in acte iar wc din curtea primariei care nu a vazut in ultimii 11 ani figura in actele primariei casi cind ar fi renovat la standardele cele mai sofisticate din lume probabil fiind tot psdist si care i ducea lui Nastase braconaj din Gorj ca venea din provincie in capitala si stiind ca fura trebuia sa cotizeze ca sa nu fie deranjat de justitie care a fost si inca este de partea marilor hoti precedesorii acestui Butan au ambii condamnari legate tot de jaful banilor publici asteptam ca sa l intrebe cineva din justitie si pe acest hot neprins pe nume Butan care i tot la primarie consilier local ca de aici se poate fura la greu din banul public
Random imageUltimele stiri


loading...