2016-12-09 04:10

SOCIAL


Planul Urbanistic al Capitalei, valabil încă un an

 |  17:14
Planul Urbanistic al Capitalei, valabil încă un an

Consilierii municipali au adoptat, astăzi, o hotărâre privind prelungirea valabilităţii Planului Urbanistic General (PUG) al Municipiului Bucureşti, până la 21 decembrie 2012.

Acesta are atât caracter director, cât şi de reglementare şi reprezintă principalul instrument de planificare operaţională, constituind baza legală pentru realizarea programelor şi acţiunilor de dezvoltare. Prelungirea Planului Urbanistic cu un an este necesară pentru prevenirea unor situaţii privind neactualizarea documentaţiilor de urbanism până la expirarea termenelor de valabilitate prevăzute prin hotărârile de aprobare a acestora în conformitate cu legea, respectiv eliberarea autorizaţiilor de construire sau desfiinţare. De asemenea, se impune prelungirea PUG pentru asigurarea continuităţii şi coerenţei activităţii administraţiei publice locale în îndeplinirea atribuţiilor ce-i revin prin lege în domeniul amenajării teritoriului şi al urbanismlui pe teritoriul municipiului Bucureşti.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639269-03-24

TAGURI: PUG, consilieri, CGMB, reglementare, plan- urbanistic, urbanismComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image

Citeste si...

Undă verde de la Parlamentul European pentru planul de apărare Parlamentul European și-a dat marți votul pentru planul ce prevede o coordonare mai strânsă a... 22 Noi 2016 | (0)
Ministrul Economiei despre planul de strângere a acțiunilor la companiile de stat într-un fond Ideea înființării unui fond suveran care să strângă acțiunile companiilor de stat este... 20 Noi 2016 | (1)