2017-01-20 22:16

SOCIAL


Planurile Urbanistice, dictate de interese

 |  21:00
Planurile Urbanistice, dictate de interese

Consilierii generali ai municipalităţii şi edilul-şef, Sorin Oprescu, se acuză reciproc că distrug imaginea Bucureştiului. Consilierii generali au aprobat, în ultima şedinţă, printre altele, construirea unui turn de 30 de etaje şi o altă construcţie ilegală în zona Chitila.

Reprezentanţii PDL Bucureşti (partid ce deţine majoritatea în Consiliul General) susţin că era datoria primarului să stabilească dacă Planurile Urbanistice Zonale supuse dezbaterii în CGMB nu respectă Planul Urbanistic General sau dacă încalcă legislaţia în vigoare. „Există o Ordonanţă de Urgnţă a Guvernului care reglementează problemele de urbanism. Eu, consiliu, nu pot să resping un PUZ decât dacă aduc o constatare în drept şi un fapt. Consiliul este un organism deliberativ. Nu poate judeca decât asupra oportunităţii unei hotărâri. Este treaba executivului (n.r. - Primăriei Capitalei) să prezinte motivele pentru care un proiect nu trebuie aprobat. Domnul primar a spus că toate proiectele sunt în regulă. Dacă noi am fi luat o hotărâre de respingere, beneficiarul acestor PUZ-uri care se considerau nedreptăţiţi ar fi acţionat în instanţă şi ar fi avut câştig de cauză. Mai mult, puteau să ne dea şi pe noi în judecată, ca persoane fizice”, a declarat pentru ziarul „Puterea” viceprimarul PDL al Capitalei, Mircea Raicu. Acesta susţine că străpungerea Ciurel, pentru care Sorin Oprescu insistă, a fost respinsă deoarece are o „situaţie juridică incertă”. Raicu nu poate să explice însă motivul pentru care CGMB a respins modernizarea Sălii Palatului. „Nu ştiu de ce nu a trecut acel proiect. Nu a strâns suficiente voturi”, ne-a mai spus viceprimarul Capitalei.

Ce s-a aprobat

De cealaltă parte, Primăria Municipiului Bucureşti (PMB) acuză PDL că se opune, în continuare, intereselor bucureştenilor şi ignoră în mod cu totul inexplicabil solicitările legitime ale societăţii civile, iar ultima şedinţă a CGMB este un nou exemplu în care interesele politice au surclasat interesul general al locuitorilor Capitalei. Potrivit sursei citate, majoritatea PDL din Consiliul General a respins proiectul de hotărâre prin care Piaţa Universităţii ar fi căpătat statutul de agora civică, „printr-un gest care sfidează valorile democratice fundamentale”. „Ieri, consilierii PDL au respins PUZ-urile pentru investiţiile pe care primăria doreşte să le realizeze, cum ar fi parcarea din str. Nicolae Tonitza sau penetraţia Splaiul Independenţei - Ciurel - Autostrada A1, dar au aprobat o serie de PUZ-uri private, menite să satisfacă interesele clientelei de partid”, susţine PMB. Printre PUZ-urile aprobate de consilieri se numără o construcţie ridicată ilegal pe Calea Ferentari. Clădirea a fost construită de GNB Imob Group şi are înălţimi variind între 3 şi 7 etaje. În Planul Urbanistic General însă, înălţimea maximă admisă în zonă este de 4 etaje. Consilierii generali au admis şi înălţarea unui turn de 30 de etaje în zona Chitila Triaj.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639551-07-30

TAGURI: sedinta, Oprescu, consilieri, PUZ, etajeComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

ARES
01 Feb 2012

Strapungerea Ciurel nu este un capriciu de -al lui Sorin Oprescu!Este o necesitate pentru traficul bucurestean,pentru relatia Bucuresti-Pitesti!Stie Sorin Oprescu ce are de facut,spre deosebire de pedelacii care nu fac altceva decat sa-l obstructioneze!Rusine gasca portocalie,rusine!O gramada de barbati care nu sufla in fata blondei favorite a Cotrocenilor!Vorba vine "barbati"!
GABI
01 Feb 2012

au dreptate cei de la pdl, datoria primarului este sa stabileasca planurile urbanistice zonale supuse dezbaterii , dar stim cum isi face oprescu treaba...adica nu o face,
BAIATU LUI OPRESCU
01 Feb 2012

face si tati ce poate ca dupa ce mi a dat contractele cu spitalele din subordinea sa a devenit santajabil..ca da ca nu.. toata famiglia oprescu merge la pucarie
OPRESCU ESTE UN PRIMAR SANTAJABIL
01 Feb 2012

atata timp cat DNA cerceteaza afacerile facute de famiglia oprescu pe seama bugetului municipalitatii..
DORIN
01 Feb 2012

ce interese, mereu credeti ca pentru orice chestie este un interes, se mai fac si lucruri cu cap in tara asta..
ANTO
01 Feb 2012

mereu spuneti ca sunt dictate de interese, mai ganditi inainte sa afirmati ceva. Este rusinos
ROXI
01 Feb 2012

nu cred ca planurile urbanistice, ar fi dictate de interes, nu are cum sa se intample asa ceva...asa ca comentati aiurea.
DIDI
01 Feb 2012

nimic nu este dictat de interes, nu ar avea de ce...asa ca ganditi-va inainte sa spuneti ceva.
AL3X
01 Feb 2012

USL destabilizeaza tara tot mai mult in fiecare zi, nu va lasati manipulati de astfel de oameni!
ELVIS
01 Feb 2012

Parlamentarii opozitiei nu ar trebui sa pleci din parlament, ci sa ramana...pt ca tara are nevoie de ei!!
ARI
01 Feb 2012

niciodata nimic nu a fost dictat de interes, mereu vedeti un interes cum nu va convine ceva..nu este normal...mai ganditi un pic
LILI
01 Feb 2012

ce atatea interese, mereu numai interese, daca ar fi nu mai pe interes unde am ajunge..ganditi-va un pic.
STAN
01 Feb 2012

Lili, te iubesc!
SERBAN
01 Feb 2012

aceste planuri urbanistice nu au fost dictate pe interes, mereu spuneti ca exista un itneres, dar ganditi-va ca poate nu este nici un interes la mijloc.
CRINA
01 Feb 2012

Consider ca singurii care ne pot salva din recensiune ar fi d-l basescu si boc si ar trebui sa-i lasam sa isi continuie reformele facute pana acum.
ADA
01 Feb 2012

m-am saturat de mascarada politica a USL
ANDREEA
01 Feb 2012

Eu sustin pdl-ul si consider ca singurii care ne pot salva de aceasta recesiune ar fii Dn-l Basescu si Boc , sunt de parere ca ar trebuii sa isi continuie reformele facute pana acuma.
LEANA
01 Feb 2012

Cand tara arde...astia din USL se gandesc sa faca pe fetele mari si sa isi ridice fusta-n cap!!
ANCA
02 Feb 2012

eu sustin pdl …si actualul guvern mi se pare ca deciziile lor au fost cele mai bune in momentul acesta !
TATIAN
02 Feb 2012

Boc a facut reform ape propria cariera politica ! merita un vot de incredere , odata cu el si dl presedinte si dna udrea .
ROBERT
02 Feb 2012

parlamentarii usl sunt tare prosti, ce au impresia ca rezolva daca pleaca din parlament ??
CRISTINA
02 Feb 2012

chiar nu pricep de ce mai ies oamenii in strada ..atatea zile de protest degeaba ! basescu nu o sa isi dea demisia , pt un nr infim de persoane care protesteaza !
MIHAI
02 Feb 2012

m-am saturat de protestatari , usl , oprescu ..o adunatura de p….. . ca ce chestie mai continua ? Chiar nu ii inteleg ? Nu au vazut cine reprezinta puterea ?
RAMONA
02 Feb 2012

greva parlamentarilor usl , am trait sa o aud si pe asta ! la munca cu voi !
IRINA
02 Feb 2012

Crin Antonescu, a inregistrat in perioada 2008-2011, mai exact de la începutul mandatului si pana in decembrie 2011, o prezenta de numai 6,5% la lucrarile Senatului, fiind chiulangiul sef al Parmentului Romaniei, titlu pe care il detine si pentru perioada 2004-2008
ROBY
02 Feb 2012

Parlamentarii USL nu mai sunt platiti ca parlamentari ci ca protestatari. Incepand de azi se primesc 4 500 de lei pe luna plus masina plus secretare pentru a striga zilnic Jos Basescu! Jos Dictotorul! Jos Guvernul!. Mai lipseste din scandarile protestatarilor usl sa ceara marirea salariilor .
ALIN
02 Feb 2012

Pe 5 februarie e zi de leafă la Camera Deputaților și Senat. Deși s-au declarat în grevă, Victor Ponta, Crin Antonescu și ceilalți parlamentari PSD și PNL vor trece pe 5 februarie pe la casieria parlamentului pentru a-și lua indemnizațiile.
ANDRA
02 Feb 2012

Ponta si Antonescu mint fara retinere ca ei nu au cerut sanctiuni impoitriva Romaniei
MARIUS
06 Feb 2012

rusine celor care resping proiectul strapungere ciurel.ar trebui sa se faca publice numele lor sa stim si noi pe cine votam.

Adauga un comentariu

Random image