2018-06-24 19:47


Ploi torenţiale, ninsori şi polei în aproape toată ţara. ANM a emis cod galben

 |  09:56
Ploi torenţiale, ninsori şi polei în aproape toată ţara. ANM a emis cod galben

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare cod galben de poli torenţiale, ninsori şi polei, valabilă în perioada 27 noiembrie, ora 18 – 28 noiembrie, ora 12.00, în aproape toată ţara.

„În intervalul menţionat în Oltenia, în cea mai mare parte a Munteniei şi a Dobrogei şi în sudul Moldovei vor fi precipitaţii mai ales sub formă de ploaie, iar cantităţile de apă vor depăşi 20...25 l/mp şi izolat 40...50 l/mp. Precipitaţii mixte se vor semnala în Banat, precum şi în zona Carpaţilor Orientali, în vestul şi nordul Moldovei şi local în Transilvania, unde se va forma polei. În Munţii Banatului şi în Carpaţii Meridionali vor predomina ninsorile şi se va depune strat nou de zăpadă consistent”, se arată în avertizarea ANM.

Mateorologii au mai precizat că în regiunile sudice şi sud-estice, dar şi pe crestele montane, vântul va avea intensificări temporare, cu rafale ce vor depăşi local 55...65 km/h.

ANM a mai menţionat că „în după-amiaza zilei de 28 noiembrie şi în noaptea de 28/29 noiembrie precipitaţiile se vor semnala pe arii mai extinse în regiunile intracarpatice şi vor fi sub formă de ploaie, lapoviţă şi ninsoare”. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-11-27

TAGURI: ploaie, torentiala, ninsoare, polei, toata, tara, anm, cod, galben

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

Apa Nova

Besliu Servicii Funerare Brasov este o afacere de familie. Promisiunea noastra este aceea de a fi alaturi de fiecare familie si de fiecare persoana pentru a trece peste momentele grele, pentru ca timpul si atentia dumneavoastra sa fie acordate celor dragi.