2018-12-12 00:55


Ploile torenţiale au produs pagube în județul Bistrița-Năsăud

 |  11:28
Ploile torenţiale au produs pagube în județul Bistrița-Năsăud

Ploile torenţiale din ultimele 24 de ore au produs pagube în comunele Romuli și Telciu din județul Bistrița-Năsăud, precum şi în stațiunea Sângeorz-Băi. În aceste zone, meteorologii au emis cod portocaliu de precipitații.

Sistemul de Gospodărire a Apelor (SGA) Bistrița-Năsăud a anunţat că cel mai mult a plouat în comuna Romuli — 80 litri pe metru pătrat. Râul Sălăuța a depășit cota de atenție duminică dimineaţa, fiind cu 18 centimetri mai mare decât limita admisă, transmite Agerpres.

Primarul comunei Romuli, Ioan Monița, a declarat că apele învolburate ale râului Sălăuța au rupt un zid de piatră ce proteja DN 17 C, circulația în zonă desfăşurându-se pe un singur sens.

Pe râul Cormaia, din orașul stațiune Sângeorz-Băi, s-a înregistrat singura depășire a cotei de inundații din ultimele 24 de ore, râul atingând cota de 156 de centimetri, cu șase mai mult decât cota de inundații.

Primarul din Sângeorz-Băi, Roland Venig, a afirmat că s-a dispus închiderea unei punți pietonale din oțel peste râul Someșul Mare (în care se varsă râul Cormaia), în condiţiile în care apele au crescut foarte mult.

SGA Bistrița-Năsăud a mai anunţat că a mai fost înregistrată o depășire a cotei de atenție pe râul Someșul Mare, la Valea Mare (+16 centimetri).


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-11-22

TAGURI: ploaie, torentiala, produce, paguba, judet, bistrita, nasaud
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


CETATEAN
22 Noi 2015

Si cine a taiat padurile ? Apa de ploaie , o ia la vale putin mai repede , pina distruge tot .
Random imageUltimele stiri


loading...