2019-01-24 10:47


PMB: Peste 1 milion de metri cubi de apă în sistemul de canalizare

 |  12:09
PMB: Peste 1 milion de metri cubi de apă în sistemul de canalizare

Primăria Municipiului Bucureşti (PMB) menţionează că peste 1 milion de metri cubi de apă au fost transportaţi sâmbătă, prin sistemul de canalizare al Bucureştiului, în urma furtunii şi a ploii torenţiale din timpul serii.

"Menţionăm că până la ora 19,30, potrivit datelor Apa Nova, s-au transportat prin sistemul de canalizare al oraşului 1,3 milioane de metri cubi de apă, iar cantităţile de precipitaţii înregistrate de pluviometrele ANB au fost cuprinse între 5 şi 23 de litri/mp", se arată în comunicatul transmis de PMB.

Potrivit sursei citate, Apa Nova a acţionat, sâmbătă seară, cu 29 de utilaje pentru evacuarea apei din zonele inundabile. Conform raportului Apa Nova, s-au înregistrat 22 de acumulări de apă şi 18 guri de scurgere cu probleme, fiind semnalate zece cazuri de subsoluri inundate.

Operatorii de salubritate s-au aflat în teren pentru degajarea apei şi a eventualelor deşeuri acumulate pe gurile de scurgere şi la rigole, iar reprezentanţii Administraţiei Străzilor au fost pregătiţi să acţioneze pentru a remedia eventualele defecţiuni la semafoarele din Capitală.

De asemenea, echipajele ALPAB s-au aflat în teren pentru a soluţiona problemele apărute.

Potrivit informaţiilor primite de la echipajele din teren ale Poliţiei Locale a Municipiului Bucureşti, au fost opt copaci căzuţi pe autoturisme, doi pomi prăbuşiţi pe imobile şi 42 doborâţi pe carosabil.

Toate sesizările menţionate au fost transmise către instituţiile abilitate pentru a lua măsuri în consecinţă.

Pentru sesizări privind RADET, ENEL, Apa Nova, etc. Primăria Capitalei a pus la dispoziţia bucureştenilor numărul de telefon gratuit 0800.800.868, transmite Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2013-07-07

TAGURI: PMB, canalizare, apa
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

loading...