2016-12-05 20:46

SOCIAL


Primăria Municipiului Bucureşti, amendată pentru furturile de la Hala Matache

 |  21:00

Primăria Municipiului Bucureşti (PMB) ar putea fi amendată pentru că a lăsat Hala Matache să se degradeze şi nu a asigurat paza monumentului istoric.

Prefectul Capitalei, Mihai Cristian Atănăsoaei, spune că, potrivit legislaţiei în vigoare, Primăria Capitalei este responsabilă pentru că Hala Matache nu a fost păzită, fiind furate mai multe materiale din structura monumentului. „Legea 422/2001, la Articolul 45, spune că autorităţile locale, în cazul nostru, Primăria Capitalei, trebuie să asigure paza monumentelor istorice. Sancţiuni pot fi acordate de Direcţia de Cultură. Ştiu că ministrul Kelemen Hunor a cerut să fie verificat acest caz”, ne-a declarat Mihai Atănăsoaei.

Poliţia Capitalei a întocmit 11 dosare penale pentru furturile de fier de la Hala Matache. Asta după ce prefectul Capitalei a solicitat instituţiei să dispună verificări cu privire la posibile fapte de natură penală, săvârşite la monumentul istoric, iar Ministerul Culturii a atras atenţia primarului general Sorin Oprescu asupra deteriorării clădirii de patrimoniu.

După sistarea demolării Halei Matache în urma mai multor procese cu societatea civilă, Primăria Municipiului Bucureşti a luat măsura conservării imobilului, iar pe perioada lucrărilor, în baza Legii 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor, paza şantierului a fost asigurată de o patrulă mobilă a Poliţiei Locale. Patrula a fost retrasă ulterior. „În acest context au fost posibile sustrageri repetate de componente metalice din acoperiş, bucăţi de tablă şi din structura de rezistenţă metalică”, susţine Poliţia Capitalei.

Până în prezent, la nivelul Secţiei 3 Poliţie, pe raza căreia se află amplasată Hala Matache, au fost înregistrate 11 dosare penale: patru constituite în baza unor sesizări ale unor persoane juridice şi fizice, iar şapte în urma unor prinderi în flagrant delict. Din acestea, patru prinderi în flagrant delict au fost realizate de către Poliţia Locală, iar trei de către poliţiştii Secţiei 3. Din cele 11 cauze, au fost soluţionate patru, alte şapte aflându-se în cercetare. Principalul impediment în soluţionarea acestor cauze este faptul că proprietarul clădirii, respectiv Primăria Capitalei, eliberează cu întârziere adresele de prejudiciu şi nici nu depune plângere în cazul săvârşirii unor infracţiuni.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639554-08-26

TAGURI: hala- matache, furt, primarie, dosar- penal, hoti, prefectura, fier- vechiComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

DIONIS
29 Feb 2012

Acest famfaron de la primarie nu a facut nimic altceva decat sa isi bage sume importante de bani din bugetul ststului in propriile buzunare. Caderea tiranului de la PMB, atrage dupa sine si prosperitatea capitalei din toate punctele de vedere. De ce striga oprescu la altii ca au furat? ce facem acum, aplicam tactica: HOTUL striga HOTII??? ce face acum oprescu? incearca sa ingrase PORCUL in ajun??
POPALIE
29 Feb 2012

dupa ce ca a distrus cizmaru jumate din bucuresti a venit si doctorul sa mai darame si el , pacat
AAAA02
29 Feb 2012

Oprescu sa se duca la balaceanca sa conduca nebunii de acolo pentru ca n-a fost in stare sa faca nimic la conducerea capitalei!!! drumuri inzapezite,gropi, mizerie in timp ce el a stiut sa-si aprovizioneze buzunarele cu bugetul ce ni se cuvenea npua,poporului!!!
DINA
29 Feb 2012

E se mai intampla doctorii sunt buni la medicina dar nu si la conducerea capitalei, sa lase locul altcuiva.
VANATORUL
29 Feb 2012

este o idee buna de a amenda pe oprescu si as propune fratilor sa scapam mai repede de el...altfel ne ramane capitala o epava nu a avaut grija de aceste imobile istorice stie decat sa comenteze, ce a facut oprescu pana acum. stie decat sa taie panglici de la proiectele ramase de cei urma lui
ANA
29 Feb 2012

doctorii sunt buni la medicina dar nu si la conducerea capitalei
VALICAR
29 Feb 2012

Oprescule iti meriti soarta sa fi amendat si sa nu mai fi reales pt ca i-ai aburit destul pe bucuresteni
GIGI
29 Feb 2012

Nu doctorii nu sunt buni! Sunt buni betivii, haimanalele, taranii, zarzavagii si golanii, nesatuii si fetele ieftine ! Aveti dreptate, mare dreptate. Doctorii nu sunt buni......
TEODOR
29 Feb 2012

Auzi,domn prefect,ti-i usor matali sa-l amaendezi pi Sorin Oprescu pentru ce au furat altii!Pe seful al mari al matali,nu-l amendeaza nimini pentru cele vapoare cari au disparut?
ARES
29 Feb 2012

Sa se mute prefectul in Hala Matache si sa o pazeasca!Si asa nu face altceva decat sa-l faulteze tot timpul pe Sorin Oprescu!
AIDA
29 Feb 2012

doctorii sunt buni la medicina dar nu si la conducerea capitale
VANESA
29 Feb 2012

oprescu nu stie decat sa cear amandate dar nu face nimic bun ca sa merite sa ramana primar...sa se faca dreptate!!!
CRISS
29 Feb 2012

Oprescu pleaca si lasa`ne...nu avem nevoie de hoti...doamna elena udrea ar fii ideala pentru primaria capitalei !!!
CRIS
29 Feb 2012

Opresculeeee mai lasa-ne, Udrea e facuta pentru a-ti lua locul.
NEPOTU_87
29 Feb 2012

opresculeee nu ti a ajuns cat ai luat de la saracii oameni din spitale...akum ai venit sa furi si de la primaria capitalei...lasa nee
RODICA ENACHE
29 Feb 2012

Oprescule,de la bietii bolnavi ai furat,de la stat ai furat,implicit si de la noi romanii...te-am suportat destul. Fa-ti bagajele si pleaca! Lasa-neeeee,lasa-neeee,ca ne-ai plictisit!

Adauga un comentariu

Random image

Citeste si...

Dosar penal pentru ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă în cazul accidentului de la DN2 Parchetul de pe lângă Judecătoria Buftea a deschis un dosar penal în care se efectuează... 19 Noi 2016 | (0)
Incendiu la Hala Obor din Capitală Un incendiu a izbucnit, miercuri, la Hala Obor, în Sectorul 2 al Capitalei, focul manifestându-se... 16 Noi 2016 | (0)