2017-01-16 22:04

SOCIAL


Primăria Municipiului Bucureşti, amendată pentru furturile de la Hala Matache

 |  21:00

Primăria Municipiului Bucureşti (PMB) ar putea fi amendată pentru că a lăsat Hala Matache să se degradeze şi nu a asigurat paza monumentului istoric.

Prefectul Capitalei, Mihai Cristian Atănăsoaei, spune că, potrivit legislaţiei în vigoare, Primăria Capitalei este responsabilă pentru că Hala Matache nu a fost păzită, fiind furate mai multe materiale din structura monumentului. „Legea 422/2001, la Articolul 45, spune că autorităţile locale, în cazul nostru, Primăria Capitalei, trebuie să asigure paza monumentelor istorice. Sancţiuni pot fi acordate de Direcţia de Cultură. Ştiu că ministrul Kelemen Hunor a cerut să fie verificat acest caz”, ne-a declarat Mihai Atănăsoaei.

Poliţia Capitalei a întocmit 11 dosare penale pentru furturile de fier de la Hala Matache. Asta după ce prefectul Capitalei a solicitat instituţiei să dispună verificări cu privire la posibile fapte de natură penală, săvârşite la monumentul istoric, iar Ministerul Culturii a atras atenţia primarului general Sorin Oprescu asupra deteriorării clădirii de patrimoniu.

După sistarea demolării Halei Matache în urma mai multor procese cu societatea civilă, Primăria Municipiului Bucureşti a luat măsura conservării imobilului, iar pe perioada lucrărilor, în baza Legii 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor, paza şantierului a fost asigurată de o patrulă mobilă a Poliţiei Locale. Patrula a fost retrasă ulterior. „În acest context au fost posibile sustrageri repetate de componente metalice din acoperiş, bucăţi de tablă şi din structura de rezistenţă metalică”, susţine Poliţia Capitalei.

Până în prezent, la nivelul Secţiei 3 Poliţie, pe raza căreia se află amplasată Hala Matache, au fost înregistrate 11 dosare penale: patru constituite în baza unor sesizări ale unor persoane juridice şi fizice, iar şapte în urma unor prinderi în flagrant delict. Din acestea, patru prinderi în flagrant delict au fost realizate de către Poliţia Locală, iar trei de către poliţiştii Secţiei 3. Din cele 11 cauze, au fost soluţionate patru, alte şapte aflându-se în cercetare. Principalul impediment în soluţionarea acestor cauze este faptul că proprietarul clădirii, respectiv Primăria Capitalei, eliberează cu întârziere adresele de prejudiciu şi nici nu depune plângere în cazul săvârşirii unor infracţiuni.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639554-08-26

TAGURI: hala- matache, furt, primarie, dosar- penal, hoti, prefectura, fier- vechiComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

DIONIS
29 Feb 2012

Acest famfaron de la prim arie nu a facut nimic alt ceva decat sa isi bage su me importante de bani din bugetul ststului in prop riile buzunare. Caderea t iranului de la PMB, atrag e dupa sine si prosperita tea capitalei din toate p unctele de vedere. De ce striga oprescu la altii c a au furat? ce facem acum , aplicam tactica: HOTUL striga HOTII??? ce face a cum oprescu? incearca sa ingrase PORCUL in ajun??
POPALIE
29 Feb 2012

dupa ce ca a distrus cizm aru jumate din bucuresti a venit si doctorul sa ma i darame si el , pacat
AAAA02
29 Feb 2012

Oprescu sa se duca la bal aceanca sa conduca nebuni i de acolo pentru ca n-a fost in stare sa faca nim ic la conducerea capitale i!!! drumuri inzapezite,g ropi, mizerie in timp ce el a stiut sa-si aprovizi oneze buzunarele cu buge tul ce ni se cuvenea npua ,poporului!!!
DINA
29 Feb 2012

E se mai intampla doctori i sunt buni la medicina d ar nu si la conducerea ca pitalei, sa lase locul al tcuiva.
VANATORUL
29 Feb 2012

este o idee buna de a ame nda pe oprescu si as prop une fratilor sa scapam ma i repede de el...altfel n e ramane capitala o epava nu a avaut grija de ace ste imobile istorice stie decat sa comenteze, ce a facut oprescu pana acum. stie decat sa taie pangl ici de la proiectele rama se de cei urma lui
ANA
29 Feb 2012

doctorii sunt buni la med icina dar nu si la conduc erea capitalei
VALICAR
29 Feb 2012

Oprescule iti meriti soar ta sa fi amendat si sa nu mai fi reales pt ca i-ai aburit destul pe bucures teni
GIGI
29 Feb 2012

Nu doctorii nu sunt buni! Sunt buni betivii, haima nalele, taranii, zarzavag ii si golanii, nesatuii s i fetele ieftine ! Aveti dreptate, mare dreptate. Doctorii nu sunt buni.... ..
TEODOR
29 Feb 2012

Auzi,domn prefect,ti-i us or matali sa-l amaendezi pi Sorin Oprescu pentru c e au furat altii!Pe seful al mari al matali,nu-l a mendeaza nimini pentru ce le vapoare cari au dispar ut?
ARES
29 Feb 2012

Sa se mute prefectul in H ala Matache si sa o pazea sca!Si asa nu face altcev a decat sa-l faulteze tot timpul pe Sorin Oprescu!
AIDA
29 Feb 2012

doctorii sunt buni la med icina dar nu si la conduc erea capitale
VANESA
29 Feb 2012

oprescu nu stie decat sa cear amandate dar nu face nimic bun ca sa merite s a ramana primar...sa se f aca dreptate!!!
CRISS
29 Feb 2012

Oprescu pleaca si lasa`ne ...nu avem nevoie de hoti ...doamna elena udrea ar fii ideala pentru primari a capitalei !!!
CRIS
29 Feb 2012

Opresculeeee mai lasa-ne, Udrea e facuta pentru a- ti lua locul.
NEPOTU_87
29 Feb 2012

opresculeee nu ti a ajuns cat ai luat de la saraci i oameni din spitale...ak um ai venit sa furi si de la primaria capitalei... lasa nee
RODICA ENACHE
29 Feb 2012

Oprescule,de la bietii bo lnavi ai furat,de la stat ai furat,implicit si de la noi romanii...te-am su portat destul. Fa-ti baga jele si pleaca! Lasa-neee ee,lasa-neeee,ca ne-ai pl ictisit!

Adauga un comentariu

Random image