2017-01-24 09:12


PMB începe lucrările la Iancului şi Pantelimon

 |  21:00
PMB începe lucrările la Iancului şi Pantelimon

Maşinile parcate momentan pe marginea Şoselei Iancului vor fi mutate în parcări supraetajate care se vor construi în spatele blocurilor.

Pe linia de tramvai, care va fi separată de traficul auto, vor circula şi autobuzele, cele două mijloace de transport având staţii comune, potrivit HotNews. Pe Şoseaua Pantelimon se va planta gazon pe culoarul pentru tramvai. La capătul Şoselei Pantelimon va fi construită o staţie intermodală unde vor opri toate mijloacele de transport. Valoarea investiţiei se ridică la circa 70 milioane de euro, banii fiind alocaţi din bugetul Primăriei Municipiului Bucureşti (PMB). Linia de tramvai de pe Şoseaua Pantelimon va fi înălţată câţiva centimetri, astfel încât să nu aibă acces maşinile. Pe fiecare sens, bulevardul va avea trei benzi de circulaţie, iar pe laterale vor fi construite două benzi separate prin care riveranii vor avea acces la locurile de parcare, fără a încurca circulaţia de pe bulevard. Pentru staţiile de autobuz vor fi construite alveole în care mijloacele de transport în comun să poată opri fără să deranjeze traficul. Pe toată lungimea şoselei, cu excepţia celor două benzi laterale separate, staţionarea va fi interzisă, cele trei benzi rămânând exclusiv pentru traficul auto. Pe această arteră vor fi montate semafoare inteligente care îşi schimbă timpii de aşteptare în funcţie de valorile de trafic.

Linia de tramvai, înălţată

În ceea ce priveşte dezvoltareaŞoselei Iancului, linia de tramvai va fi înălţată câţiva centimetri şi va folosi drept bandă de circulaţie şi pentru autobuz. Cele două mijloace de transport vor avea staţii comune până la intersecţia cu Şoseaua Pantelimon. Pentru circulaţia auto vor rămâne două benzi pe sens, întrucât nu se va mai parca pe marginea bulevardului. Această arteră va fi introdusă în sistemul inteligent de management al traficului. Pe marginea trotuarului va fi refăcută plantaţia de aliniament.

Proiectul de modernizare a celor două artere de circulaţie este realizat de Via Proiect. Pentru a deveni realitate, propunerile arhitecţilor mai au nevoie de aprobarea Comisiei de Circulaţie de pe lângă Primăria Capitalei şi autorizaţie de construire. Potrivit şefului Direcţiei de Infrastructură din cadrul Primăriei Capitalei, Mădălin Dumitru, lucrările vor începe anul viitor.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639266-02-02

TAGURI: parcare iancului, pantelimonComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image
Media

Trenuri intarziate
Trenuri intarziate 06 Ian 2017 | (0)
Social

Deszăpezire „exemplară” în Capitală