2019-01-20 17:57


Poiana Urbană aduce muzicieni de renume şi filme în Piaţa Universităţii

 |  21:01
Poiana Urbană aduce muzicieni de renume şi filme în Piaţa Universităţii

Piaţa Universităţii va găzdui, până pe 29 septembrie, concerte ale unor muzicieni de renume, în cadrul evenimentului „Poiana Urbană”, ce va avea loc în fiecare weekend. De joi până duminică, între orele 21.00 şi 23.00, Poiana Urbană îşi propune să adune într-un spaţiu decorat de vacanţă peste 50.000 de bucureşteni. Intrarea la spectacole este liberă.

Joi, 1 august, începând cu ora 20.00, seria de concerte va fi deschisă de Jazzadezz, o formaţie de dream-pop cu un sunet ieşit din comun pentru scena muzicală românească. Au la activ până acum două albume („Inimani Mal“ - 2010 şi „Panta Rhei“ - 2012). De la ora 21.30, pe scenă va urca trupa Luna Amară - cea mai complexă şi mai controversată apariţie muzicală a scenei rock româneşti din anii 2000 încoace. Trupa a susţinut peste 700 de concerte atât în România – unde au participat la toate festivalurile importante – cât şi în Ungaria (Sziget Festival 2005 şi 2007), Bulgaria, Turcia, Germania, Olanda şi Franţa (East West Fest 2006, Lille). Cel de-al patrulea album de studio al artiştilor, „Pietre în alb”, a fost lansat în octombrie 2011 şi a fost urmat de un turneu naţional şi internaţional de promovare.

Vineri, 2 august, între orele 20.00 şi 21.00, în Piaţa Universităţii va concerta Antonia. Sâmbăta, 3 august, la ora 20.00, vor concerta cei de la Jazzapella şi Kumm. Kumm este o trupă românească de rock alternativ, care a luat naştere în 1997, în Cluj, iar de atunci a reuşit să lanseze cinci albume şi să câştige inima multor fani, iar sâmbătă vin în Poiană, unde îi vei putea aplauda, începând cu ora 22.00.

Proiecţii outdoor

 

Duminică, pe 4 august, proiecţia ShortsUP începe de la ora 21.30, iar intrarea este liberă. Filmele vor rula outdoor timp de o oră şi jumătate. Programul cuprinde o selecţie de scurtmetraje premiate din Marea Britanie, Canada, Franţa, Rusia şi Belgia: un mix de animaţii, comedii şi romance-uri.

1. „Nunta lui Tooty“ (r. Fred Casella, Marea Britanie, 2011) - un cuplu pleacă la ţară, la nunta unor prieteni. Comic din exterior, dramatic din interior, cei doi sunt puşi faţă în faţă, nu atât unul cu altul, cât cu nepotrivirea lor.

2. „Cursa“ (r. Cordell Barker, Canada, 2009) - un tren loveşte o vacă, iar pompierul e singurul capabil să improvizeze o salvare. Filmul a obţinut, între altele, un Premiu la Cannes Film Festival în 2009.

3. „Cum trece timpul“ (r. Cathy Verney, Franta, 2009) - la 30 şi ceva de ani, parizianul Baptiste, împreună cu soţia, vizitează un cuplu de prieteni cu care nu s-a văzut de mulţi ani. Filmul a câştigat Premiul publicului la Clermont-Ferrand, cel mai prestigios festival de scurtmetraje din lume.

4. „La capătul lumii“ (r. Konstantin Bronzit, Rusia, 1998) - premiată în peste 20 de festivaluri, animaţia spune povestea unei familii care trăieşte la propriu în vârf de munte.

5. „Alice şi cu mine“ (r. Micha Wald, Belgia, 2004) - povestea unei zile din viaţa lui Simon. Ziua în care decide să fie şofer pentru Mala, Lydia şi Colette, ziua în care Alice îi dă papucii prin telefon, ziua în care totul se întâmplă pe dos.

6. „Oktapodi“ (r. Julien Bocabeill, François-Xavier Chanioux, Olivier Delabarre, Thierry Marchand, Quentin Marmier, Emud Mokhberi, Franţa, 2007) -  două caracatiţe îndrăgostite încearcă să se salveze una pe alta - o animaţie cu peste 6 premii internaţionale şi o nominalizare Oscar în 2009.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2013-07-31

TAGURI: concert, proiectie, film, poiana, urbana, spectacol, intrare, muzicieni, renume
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

loading...