2019-02-21 13:58


Poliția își cumpără soft-uri pentru a recupera informații de pe telefoanele mobile

 |  17:19
Poliția își cumpără soft-uri pentru a recupera informații de pe telefoanele mobile

Poliția Română a inițiat o licitație pentru cumpărarea unui număr de 38 de aplicații software pentru percheziții informatice și 38 de sisteme informatice portabile de tip forensic, contract estimat la 1,7 milioane de lei, fără TVA. Produsele vor fi livrate în termen de 15 zile de la data atribuirii contractului, transmite profit.ro.

Potrivit caietului de sarcini, aplicația software va permite extragerea de date din terminale precum Apple, Samsung, Asus, Acer, BlackBerry, Huawei, Lenovo, LG, Nokia, Philips, Motorola, Vertu, ZTE sau Sony, inclusiv replicile chinezești.

În total, 8.700 de dispozitive mobile vor putea fi decodate de soft-ul pe care Poliția vrea să-l cumpere.

De asemenea, aplicația va fi capabilă să exporte/transfere agenda de telefon, SMS, MMS, email, IM, calendar, jurnal de apeluri, date despre aplicațiile din telefon, fotografii, video, muzică, sunete, date acumulate în browser internet și a altor fișiere.

Aplicația va suporta cel puțin 2.400 de modele de dispozitive mobile pentru deblocare parole/ecran pin și/sau funcțiile de ocolire a măsurilor de siguranță.

În plus, angajații Poliției Române vor putea exporta/transfera cu ajutorul aplicației date ascunse sau șterse din jurnalul de apeluri, mesaje text (SMS), contacte din agendă, imagini și geolocații și vor putea detecta aplicații malițioase instalate în dispozitivele mobile.   

“Software-ul (…) va suporta permanent update-uri pentru ultimele modele de dispositive mobile apărute pe piață”, se precizezează la finalul documentației.

Ofertele vor fi deschise spre finele acestei luni.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-02-07

TAGURI: politia romana, sfotware, telefoane mobile, perchezitii informatice
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


CROCODIL DE COTROCENI
05 Feb 2017

HA , HA , IAR EU AM - NOKIA 3310 MODEL , LUDOVIC AL 14 . MA PIS PE EI NU POATE SA MA ASCULTE SAU GONIOMETA.
Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...