2018-07-18 23:34


Poliția Locală nu mai poate amenda ȘOFERII

 |  20:06
Poliția Locală nu mai poate amenda ȘOFERII

Poliția Locală nu mai are voie să dea amenzi șoferilor în trafic! Doar Poliția Rutieră îi poate sancționa pe șoferi, potrivit unei decizii dată de Înalta Curte de Casație și Justiție și publicată, miercuri, în Monitorul Oficial.

Decizia a devenit deja obligatorie pentru toate instanţele.

Acest lucru ar putea să se schimbe, însă, în viitor, deoarece la Parlament se află în dezbatere un proiect de lege care vizează tocmai acest lucru: acordarea de competenţe celor de la Poliţia Locală în zona faptelor contravenționale comise de șoferi.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-09-21

TAGURI: politia locala, politia rutiera, amenzi, soferi, trafic

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


JUICIARISTUL
21 Sep 2017

In vederea optimizarii, cheltuirii banului public, infaptuirii actului politienesc, a unui sistem de ordine publica integrat, eficient precum si pentru redarea increderii populatiei in institutiile emblematice ale statului, trebuie valorificate si puse in opera prevederile art.17-21 din legea 2182002 si ale H.G. nr.7872002 privind Regulamentul de organizare si functionare a A.T.O.P. Autoritatii Teritoriale de Ordin Publica. Trebuie abrogata Legea nr. 1552010 pentru a fi eliminate conflictele de competenta si institutionale existente intre politia comunitara-locala, definita ca fiind un fel de struto -camila conceputa dupa imaginatia unor primari alesi pe mici si bere oferite alegatorilor in campania electorala, animata de ideile fanteziste ale unor fosti activisti P.C.R. care, in fapt, este folosita pentru intimidare, amenintare sau ca mijloc de estorcare a bugetelor locale si ale cetatenilor de ex. structurile politiolor comunitare sau locale au sedii in apartapentele sau vilele, detinute de unii baieti destepti pentru care se platesc din bani publici -bugetele locale- pentru chirii multe zeci de mii de euro pe luna si cea nationala deoarece datele statistice arata ca in actualele conditii suntem statul cu cele mai multe forte de ordine publica, din U.E. raportate la nr. populatiei si cu rezultatele cele mai nesatisfacatoare in domeniu sigurantei cetateanului. Legea 1552010 - Legea politiei locale - este un act normativ care a complicat si mai mult confuziile referitoare la competentele materiale si teritoriale existente in sistemul de ordine si siguranta publica. Aceasta prevede reglementari in contradictie cu prevederile Ordonantei Guvernului nr. 22001 din 12072001 privind regimul juridic al contraventiilor actualizata. Legea in cauza a fost emanata din ambitii eschibitioniste ale unor fantezisti rataciti in politica romaneasca fie si pentru a-si satisface scopurile meschine neligitime. Legea 1552010 este o aberatie juridica deoarece ofera aceleasi competente jud
SOCRATE
21 Sep 2017

Legea 1552010 este o aberatie juridica deoarece ofera aceleasi competente judiciare detinute de politia statala materiale dar si teritoriale unor structuri fantomatice cu angajati ce NU au pregatirea juridica necesara iar cazierul unora este de neinchipuit DE PATAT . Aceasta lege dovedeste clar cata lipsa de rigoare si exigenta exista in procesul de elaborare a sistemului legislativ din Romania. Pentru eficientizarea Sistemului National de Ordine si Siguranta Publica (S.N.O.P) se impune o analiza detaliata a utilizarii cu randament si eficienta maxima a resurselor disponibile sau alocate. Realitatea a dovedit ca, in cei 27 de ani de democratie originala, damboviteana, nu s-a putut elabora, ca de altfel in nici un sector sau domeniu al vietii sociale, o“STRATEGIE NATIONALA INTEGRATA a Ordinii si Sigurantei Publice” fundamentata stiintific si in mod obiectiv. Drept urmare amatorismul, nechibzuinta si nepriceperea au generat la nivel national risipa de resurse precum si ineficienta operativa datorate si conflictelor de competenta materiala si teritoriala creeate intre structurile S.N.O.P prin infiintarea diverselor entitati, unele faraonice, cu consistenta de “excrescente sau tumori” ori “cioturi tulpinare”, bugetate abuziv neavand nici un fel de legatura cu nevoia sociala.
ANONIM
21 Sep 2017

Este o inducere in eroare crasa a conducatorilor auto despre faptul ca politistii locali nu mai pot da amenzi in trafic. Hotarirea curtii constitutionale este valabila atunci cind un propietar de autovehicul refuza sa comunice numele persoanei care a condus autovehicolul in ziua respectiva in urma unei instiintari scrise trimisa de politia locala .
PRICEPUTU I
22 Sep 2017

@ ANONIM te poate ajuta vreun preot sau calugar ca sa intelegi despre ce vorba, daca nu ALELUIA..............
Random imageUltimele stiri

Apa Nova

Besliu Servicii Funerare Brasov este o afacere de familie. Promisiunea noastra este aceea de a fi alaturi de fiecare familie si de fiecare persoana pentru a trece peste momentele grele, pentru ca timpul si atentia dumneavoastra sa fie acordate celor dragi.