2018-12-15 04:20


Poliţia Română: 200 persoane date în urmărire şi 72 maşini căutate au fost găsite în România şi în state Schengen

 |  10:57
Poliţia Română: 200 persoane date în urmărire şi 72 maşini căutate au fost găsite în România şi în state Schengen

Poliţia Română a anunţat că peste 200 de persoane date în urmărire, ale căror semnalmente au fost introduse în Sistemul Informatic Schengen, şi 72 de maşini căutate pentru a fi confiscate au fost găsite în ultima săptămână.

Potrivit sursei citate, în perioada 24 - 30 aprilie, prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională - Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR), au fost localizate, pe teritoriul ţării noastre, 115 de persoane care făceau obiectul unor semnalări în Sistemul Informatic Schengen (SIS).

Poliţiştii români au pus în aplicare 17 mandate europene de arestare, au depistat 54 de persoane care erau căutate în vederea participării la o procedură judiciară şi două persoane care erau semnalate ca dispărute de partenerii din statele Schengen.

Poliţia Română a mai anunţat că, pe teritoriul României, au fost identificate 37 de autovehicule ce erau căutate de partenerii din Spaţiul Schengen pentru a fi confiscate sau folosite ca probe în cadrul procedurilor penale şi au fost găsite nouă documente semnalate de statele membre.

De asemenea, 94 de persoane căutate de autorităţile române au fost identificate de partenerii străini pe teritoriul lor, în urma schimbului de informaţii prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul IGPR.

"Dintre acestea, 30 de persoane erau urmărite de Poliţia Română în baza unui mandat european de arestare, 17 persoane erau căutate pentru participarea la o procedură judiciară, iar şase persoane era semnalate ca dispărute de autorităţile române", a completat sursa citată.

Potrivit Poliţiei Române, un număr de 35 de autovehicule semnalate de autorităţile române în vederea indisponibilizării sau pentru a fi folosite ca probe în cadrul procedurilor penale au fost identificate în statele membre, iar partenerii străini au găsit şi 10 documente semnalate de ţara noastră.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-05-03

TAGURI: politia, romana, 200, persoana, dat, urmarire, 72, masina, cauta, este, gaseste, romania, stat, schengen
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...