2018-12-12 00:57


Poliţia Română: Abaterile bicicliştilor, printre cauzele care au dus la producerea accidentelor rutiere grave

 |  11:06
Poliţia Română: Abaterile bicicliştilor, printre cauzele care au dus la producerea accidentelor rutiere grave

Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR) a anunţat duminică, într-un comunicat de presă, că abaterile bicicliştilor a reprezentat cea de-a treia cauză care a dus la producerea accidentelor rutiere grave.

Potrivit Poliţiei Române, s-au produs 634 de accidente soldate cu moartea a 86 de persoane şi rănirea gravă a altor 553.

"Poliţia Română a acţionat, în zilele de 6 şi 7 octombrie 2016, pe şoselele din toată ţara, pentru combaterea indisciplinei bicicliştilor – cea de-a treia cauză care a dus la producerea accidentelor rutiere grave. Abaterile bicicliştilor a reprezentat cea de-a treia cauză care a dus la producerea accidentelor rutiere grave, pe fondul căreia s-au produs 634 accidente (10,18 % din total) soldate cu decesul a 86 de persoane şi rănirea gravă a altor 553", se arată în comunicatul citat.

IGPR a mai precizat că oamenii legii au aplicat peste 11.000 de sancţiuni contravenţionale, dintre care aproape 3.000 pentru abateri comise de biciclişti, peste 700 comise de pietoni, peste 500 de căruţaşi şi 31 comise de mopedişti.

Potrivit sursei citate, de la începutul anului şi până la sfârşitul lunii septembrie, la nivel naţional s-au produs peste 6.200 de accidente rutiere grave, cu aproape 500 mai puţine decât în aceeaşi perioadă a anului trecut. Din totalul accidentelor rutiere, 1.341 de persoane au murit, iar 5.902 au fost grav rănite. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-10-09

TAGURI: politia, romana, abateri, biciclist, cauza, produce, accident, rutier, grav
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


EUGEN
09 Oct 2016

Și în stațiile de tramvai din București cu peroane înguste lipsite de balustrade de protecție riscul de producere de accidente e sporit.A vedea Bulevardul Basarabia,Strada Barbu Văcărescu,Bulevardul Ion Mihalache,Calea Giulești,Bulevardul Bucureștii Noi,Calea Șerban Vodă,Bulevardul Gheorghe Șincai,Bulevardul Nerva Traian,Bulevardul Mărăști,Strada Alexandru Șerbănescu etc etc.Puteau până acum să se înregistreze mii de tragedii în masă.
RBLX
09 Oct 2016

Pe bicicliștii ce călăresc bicicletele pe treceri de pietoni nu-i văd agenții de circulație.Nu mai putem în calitate de pietoni circula pe străzile Bucureștiului pe trotuare și pe treceri de pietoni în condiții de siguranță din cauza lor.Călăresc bicicletele pe trotuare și pe treceri de pietoni periclitând traficul pietonal.A vedea trecerea de pietoni de pe Strada Episcopiei de la intersecția cu Calea Victoriei,trecerea de pietoni de pe Strada Știrbei Vodă de la intersecția cu Calea Victoriei,trecerea de pietoni de pe Calea Victoriei de la intersecția cu Strada Dem Dobrescu,trecerea de pietoni de pe Strada Schitu Măgureanu de la intersecția cu Bulevardul Regina Elisabeta de pe sensul Bulevardul Carol I Bulevardul Mihail Kogălniceanu etc.Bicicleta e mijloc rutier;în consecință pistele se fac pe carosabil una –> pe sensul –> și una
Random imageUltimele stiri


loading...