2017-01-19 23:45

SOCIAL


Poliţia recomandă RATB-ul

 |  21:00
Poliţia recomandă RATB-ul

O avertizare meteo cu cod portocaliu de ninsori şi viscol a intrat în vigoare de la ora 18.00 pentru partea de sud şi de sud-est a teritoriului ţării, a informat Administraţia Naţională de Meteorologie, şi va fi valabilă până miercuri dimineaţă.

Potrivit avertizării transmise de Administraţia Naţională de Meteorologie, “va ninge viscolit în sudul Moldovei, Dobrogea, Muntenia şi Oltenia, viteza vântului va depăşi la rafală 70-80 km/h, iar vizibilitatea va scădea sub 50m”. După ploaia îngheţată înregistrată în cursul dimineţii şi ninsoarea care a început imediat după aceea, traficul în Bucureşti a fost unul de coşmar. Un nou strat de zăpadă s-a aşternut peste mocirla care se formase pe carosabil. Cei care s-au încumetat să iasă din casă s-au confruntat cu numeroase probleme, deoarece tramvaiele s-au blocat din cauza unei pene de curent. În sectorul 4, opt copaci s-au prăbuşit, avariind trei maşini. Edilii au scos peste o sută de utilaje de deszăpezire pe teren, până la ora prânzului fiind împrăştiate de două ori materiale antiderapante. 

Maximum 30 km/oră

Conducătorii auto din Capitală se confruntă cu polei pe carosabil şi vizibilitate redusă până mâine, avertizează reprezentanţii Brigăzii de Poliţie Rutieră (BPR) a Municipiului Bucureşti. “Dacă au această posibilitate, este bine ca cei care au drumuri de efectuat prin Bucureşti să şi le anuleze. Dacă nu au această posibilitate, le recomandăm să folosească transportul în comun. Dacă se încumetă să iasă cu autoturismele proprii, trebuie să cureţe parbrizul, luneta şi geamurile, să se asigure că funcţionează climatizarea şi ştergătoarele de parbriz. În Bucureşti nu trebuie depăşită viteza de 30 kilometri pe oră”, ne-au declarat reprezentanţii BPR.

În aceste zile, pe străzile din Capitală vor fi prezenţi peste 100 de poliţişti rutieri. “Dacă este nevoie vom suplimenta efectivele, ca şi săptămâna trecută”, ne-au mai spus reprezentanţii BPR.

Poliţiştii rutieri vor amenda bucureştenii care circulă cu maşini fără anvelope de iarnă. Amenzile sunt cuprinse între 630 şi 1.400 de lei. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639553-12-14

TAGURI: ninsoare, RATB, trafic, politie, anvelope, viteza, vizibilitateComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image