2019-05-19 20:01


Polițiștii vor da AMENZI gălăgioșilor pe baza...SIMȚURILOR

 |  17:59
Polițiștii vor da AMENZI gălăgioșilor pe baza...SIMȚURILOR

Senatul a aprobat miercuri, cu 80 de voturi „pentru”, unul „împotrivă” şi o abţinere, proiectul de lege al USR potrivit căruia perturbarea liniştii persoanelor din locuinţe sau din alte imobile între orele 7:00 – 14:00 şi 16:00 – 23:00, se pedepseşte cu amendă contravenţională de până la 1.500 de lei.

Pe acest proiect de lege, Guvernul a emis un punct de vedere negativ, afirmând că „modalitatea de calcul al nivelului de presiune acustică este nepotrivită, în contextul în care la apariţia organelor de ordine publică solicitate prin apelul 112 astfel de activităţi încetează”.

Proiectul prevede că se constituie contravenţie „tulburarea fără drept a liniştii persoanelor din locuinţe sau din alte imobile cu funcţiuni echivalente locuirii, între orele 7:00-14:00 şi 16:00-23:00 de către orice persoană, prin depăşirea nivelului de presiune acustică de 35 db, măsurat în interiorul locuinţei sau al imobilului persoanei vătămate, în camera indicată de aceasta, cu ferestrele închise, că urmare a producerii de zgomote, larmă, strigăte, ţipete ori alte manifestări similare sau a folosirii oricărui apărat, obiect ori instrument muzical”.

Atunci când măsurarea zgomotului nu se poate realiza din cauze ce ţin de caracteristicile mijlocului tehnic, ale procedurii de măsurare sau de natura zgomotului produs, constatarea contravenţiilor se va face pe baza propriilor simţuri ale agentului constatator, se arată în unul dintre amendamentele proiectului adoptat.

Diferența pentru limita de zgomot în orele de liniște cunoscute: - 14:00-16:00 și 23:00-7:00 este de doar 5 db. Între aceste ore, limita maximă este de 30 de db.

Astfel, pentru încălcarea acestor dispoziţii, se vor da amenzi de până la 1.500 de lei şi există posibilitatea majorării cu jumătate a limitelor amenzilor în cazul repetării contravenţiilor. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-03-07

TAGURI: senat, proiect, amenzi, politisti, perturbarea linistii
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


CUCUVEAUA ROZ-BOMBON
07 Mar 2018

aha...deci politistii vor masura zgomotele cu ce??????? cum dovedesti in instanta daca respectivul contesta amenda ca era zgomotul peste 35 de dB?.....legea spune ca trebuie sa masori zgomotul doar cu un aparat autorizat DpDV metrologic...la fel este si cu radarul pentru viteza..........Atunci sa se dea liber la amenda ptr viteza fara radar si fara niciun fel de dovada...doar pe baza......SiMTURILOR...si in general sa nu mai fie nevoie de niciun fel de dovada Sa scrieti pe amenzi.....ASA SIMT EU....CA MI S-A SCuLAT SA DAU AMENDA..SI NU TREBUIE NICIo DOVADA...AICI E COLONIA CIORDI-STAN....NU E NEVOiE DE LEGI CA oriCUM NU LE RESPECTA DECAT PROSTII
Random imageUltimele stiri


STARBAG