Poluare cu hidrogen sulfurat care depăşeşte limitele normale în nord-vestul Capitalei
2018-08-20 19:47


Poluare cu hidrogen sulfurat care depăşeşte limitele normale în nord-vestul Capitalei

 |  08:46
Poluare cu hidrogen sulfurat care depăşeşte limitele normale în nord-vestul Capitalei

Ministerul Mediului a depistat valori de hidrogen sulfurat care depăşesc limitele normale în nord-vestul Capitalei. De asemenea, mirosul de care bucureştenii se plâng vine, cel mai probabil, de la groapa de gunoi IRIDEX – Chiajna.

Comisarul General al Gărzii Naţionale de Mediu, Bogdan Gheorghe Trif, a declarat că poluarea resimţită de cetăţenii din nord-vestul Capitalei este cauzată de hidrogen sulfurat care depăşeşte limitele normale. Aceşta au depus deja 1.000 de plângeri.

„În urma numeroaselor sesizări ale cetăţenilor Municipiului Bucureşti şi ale cetăţenilor judeţului Ilfov, avem peste 1.000 de sesizări, care reclamă faptul că se simte un discomfort olfactiv şi persistent, repetitiv, în cartierele Pajura, Bucureştii Noi, Crângaşi, Militari, Drumul Taberei şi localităţile Chiajna şi Chitila. În urma acestui fapt, am solicitat Agenţiei pentru Protecţia Mediului din Bucureşti să efectueze determinări în zonele unde s-au făcut sesizări, cu autolaboratorul din dotarea proprie. În urma interpretării buletinelor de analiză, s-a identificat ca indicator cu valori limită depăşite, hidrogenul sulfurat. Astfel, am ordonat Gărzii de Mediu Bucureşti şi Ilfov ca, în cursul săptămânii trecute să desfăşoare controale în zonă pentru a identifica sursa de poluare. Din datele preliminare, principala sursă de poluare, potenţial poluatoare, este depozitul de deşeuri menajere din raza Sectorului 1 Bucureşti”, a precizat comisarul general, potrivit Mediafax.

Acesta a mai spus că, începând de luni, comisarii Gărzii de Mediu Bucureşti şi ai Gărzii Naţionale de Mediu vor desfăşura un control amplu la acest obiectiv.

„Împreună cu Agenţia Naţională de Mediu Bucureşti o să stabilim un program de monitorizare atentă a acestei instalaţii, cu puncte de monitorizare continue. Controlul va dura minimum două săptămâni, urmând ca imediat după control să vă ţinem la curent cu rezultatele pe care le găsim”, a completat comisarul.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-07-25

TAGURI: poluare, hidrogen, sulfat, depaseste, limita, normala, nord, vest, capitala

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


Apa Nova

Besliu Servicii Funerare Brasov este o afacere de familie. Promisiunea noastra este aceea de a fi alaturi de fiecare familie si de fiecare persoana pentru a trece peste momentele grele, pentru ca timpul si atentia dumneavoastra sa fie acordate celor dragi.

loading...