2018-10-20 11:43


Pompierii, solicitaţi să intervină la 3.305 situații de urgență în perioada Crăciunului

 |  11:39
Pompierii, solicitaţi să intervină la 3.305 situații de urgență în perioada Crăciunului

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) a anunţat duminică, într-un comunicat de presă, că în perioada Crăciunului, peste 15.000 de pompieri au fost la datorie, pentru asigurarea misiunilor destinate protecției și siguranței cetățenilor. Astfel, în perioada 24-26 decembrie, aceştia au fost solicitați să intervină la 3.305 situații de urgență, dintre care 177 incendii şi 2.836 pentru acordarea primului ajutor medical.

În perioada menţionată, „2.440 persoane au fost asistate medical de către pompierii care încadrează echipajele de prim-ajutor medical, iar 24 au fost salvate din medii ostile vieții”.

IGSU a mai menţionat că numărul intervențiilor la care au participat efectivele inspectoratelor pentru situații de urgență a crescut cu 13 % față de perioada sărbătorilor de anul trecut.

„Deși numărul incendiilor produse a scăzut cu aproape 25%, în cele trei zile au fost înregistrate situații în care intervenția pompierilor a condus la salvarea mai multor persoane din calea flăcărilor. Principalele cauze care generează incendii la locuințe rămân instalațiile electrice cu defecțiuni sau improvizații, precum și coșurile de fum necurățate sau deteriorate”, se arată în comunicatul citat.

Potrivit IGSU, o intervenție de amploare a avut loc în localitatea Viișoara, din județul Bistrița, unde peste 30 de pompieri au intervenit pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un bloc de locuințe.

De asemenea, o altă misiune de salvare a fost înregistrată în ajunul Crăciunului, salvatorii dâmbovițeni reușind să recupereze în viață o femeie căzută într-o fântână de peste 10 metri adâncime.

„Pompierii vor fi în continuare la datorie, pregătiți să acționeze în situația producerii unor

evenimente care pot pune în pericol viața semenilor sau bunurilor acestora. Menținerea climatului de siguranță la nivelul comunității și crearea culturii de securitate rămân principalele obiective ale Inspectoratului General pentru Situații de Urgență și reprezintă elementele fundamentale ce susțin activitățile derulate permanent în sprijinul și pentru cetățean”, precizează IGSU. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-12-27

TAGURI: pompier, solicitat, intervine, 3305, situatie, urgenta, perioada, craciun
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...