2018-07-16 12:08


Pop a găsit soluţia pentru Evaluarea Naţională: elevii să depună contestaţie

 |  17:28
Pop a găsit soluţia pentru Evaluarea Naţională: elevii să depună contestaţie

Ministrul interimar al Educaţiei, Liviu Pop, a declarat astăzi că baremul pentru subiectul controversat la lima română nu se schimbă, dar a sfătuit elevii care au răspuns greşit la subiectul al doilea (n.r. au ales varianta „predicativă” în loc de cea corectă- „subiectivă”) să depună contestaţii.

Liviu Pop a spus că elevul nu este astfel afectat la repartiţia computerizată, precizând însă în acelaşi timp că repartiţia nici nu este condiţionată de contestaţie. Potrivit ministrului, răspunsul de la subiectul de limba română care face obiectul ambiguităţii reprezintă 0,15 puncte în ponderea finală a mediei şi peste 40-50% dintre elevi au răspuns corect.  "Avem soluţia de rezolvare, nu putem modifica baremul, dar repartiţia computerizată nu va fi afectată de răspunsul dat la acest subiect. Baremul nu a fost greşit, avem pârghiile să rezolvăm anumite probleme în afara examenului propriu-zis.În momentul de faţă, elevii sunt invitaţi să facă contestaţie dacă au răspuns greşit la subiectul respectiv, este singura cale legală în baza căreia se mai poate repara ceva. În repartiţia computerizată, elevii nu vor avea de suferit din cauza acestei ambiguităţi lăsate de fostul ministru al Educaţiei Daniel Funeriu, care a cordonat comisia care a elaborat aceste subiecte", a ministrul interimar. El a arătat că legislaţia permite inclusiv suplimentarea cu locuri în clasă la unele licee în astfel de situaţii. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639567-04-18

TAGURI: evaluare, subiecte, barem, Liviu- Pop, contestatii, romana, repartizare, admitere, liceu

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

Apa Nova

Besliu Servicii Funerare Brasov este o afacere de familie. Promisiunea noastra este aceea de a fi alaturi de fiecare familie si de fiecare persoana pentru a trece peste momentele grele, pentru ca timpul si atentia dumneavoastra sa fie acordate celor dragi.