2018-12-12 20:57


Popii vor liber pentru enoriaşi pe 30 noiembrie

 |  17:41
Popii vor liber pentru enoriaşi pe 30 noiembrie

Biroul Permanent al Senatului a primit o scrisoare din partea Bisericii Ortodoxe prin care i se solicită legiferarea zilei de Sf. Andrei – 30 noiembrie - ca zi nelucrătoare.

Daniel, patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, continuă să facă lobby pentru ca sărbătoarea Sf. Andrei să fie declarată zi liberă. Documentul a fost distribuit liderilor de grup pentru evaluare. Patriarhul a mai trimis, în acest sens, o scrisoare deputaţilor, pe 30 mai anul acesta. „Venind în întâmpinarea dorinţelor clerului şi credincioşilor ortodocşi români adresate Sfântului nostru Sinod şi pentru a sublinia după cuviinţă importanţa pe care Sfântul Apostol Andrei o are în viaţa spirituală a poporului român, va adresăm, în numele Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, rugămintea de a adopta măsurile necesare pentru promovarea unei iniţiative legislative prin care sărbătoarea Sfântului Apostol Andrei, Ocrotitorul României - 30 noiembrie - să fie declarată sărbătoare legală nelucrătoare”, se menţiona în scrisoare. Deputaţii au răspuns atunci că, „din păcate, noi suntem unul dintre popoarele cu cele mai multe zile libere”.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639263-03-06
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


UN CREDINCIOS
30 Oct 2011

SS-istule, Stii care e diferenta dintre un popa si un preot? Aceeasi dintre un jurnalist si un contopist. Tu cu siguranta nu esti jurnalist, ci doar un biet rumegator de cuvinte, care confunda bodega cu redactia unui ziar.
DANA BOCANESCU
11 Noi 2011

As prefera sa fie zile libere 24 decembrie si 31 decembrie ...
Random imageUltimele stiri


loading...