2017-01-21 21:42

SOCIAL


Posturi pentru medici şi farmacişti

 |  21:00
Posturi pentru medici şi farmacişti

Reprezentanţii Ministerului Sănătăţii au anunţat că în Capitală se va da startul unei noi sesiuni de rezidenţiat, pe data de 25 martie, atât pentru absolvenţii universităţilor de medicină, cât şi pentru cei de la farmacie. Tinerii vor concura pe 98 de locuri şi aproximativ 300 de posturi rămase neocupate în sesiunea din noiembrie 2011.

La nivelul Bucureştiului, numărul celor care au promovat examenul de rezidenţiat în noiembrie 2011 a fost mai mare decât numărul posturilor scoase la concurs de către oficialii MS, astfel încât aceştia au decis organizarea unei noi sesiuni de examene. La rezidenţiatul din martie se vor putea înscrie inclusiv absolvenţii care au promovat anul trecut, dar care nu au ocupat un post.

Înscrieri până pe 29 februarie

Înscrierile pentru rezidenţiatul pe loc se fac la direcţiile de sănătate publică, respectiv la ministerele cu reţea sanitară proprie până la data de 29 februarie 2012, inclusiv. Înscrierile la rezidenţiatul pe post se vor face la direcţia de sănătate publică a judeţului pentru care doresc să concureze. Concursul se va desfăşura sub formă de test-grilă cu 200 de întrebări, pe o durată de 4 ore. Punctajul minim de promovare va reprezenta 60% din punctajul maxim realizat la cele 200 de întrebări pentru fiecare domeniu. Ocuparea locurilor în specialitate se va face în ordinea punctajului de promovare obţinut, în limita locurilor publicate pentru fiecare domeniu, alcătuindu-se o singură clasificare pentru fiecare domeniu. Pentru rezidenţiatul pe post, clasificarea se face pe fiecare judeţ în parte. În acest an, Ministerul Sănătăţii a pus accent pe pregătirea medicilor în specialităţile deficitare. Astfel, posturile scoase la concurs sunt, în principal, pentru medicina de urgenţă, ATI, neonatologie, oncologie, farmacie clinică, specialităţi unde nu există în prezent o acoperire suficientă cu personal calificat.

Peste 100 de contestaţii în noiembrie

Rectorul UMF „Carol Davila”, Florian Popa, a declarat la încheierea rezidenţiatului din luna noiembrie a anului trecut că în Bucureşti au fost înregistrate peste 100 de contestaţii, cele mai multe dintre ele vizând rescanarea grilei de concurs. Tot atunci, Popa a spus că o parte dintre cei ce au promovat, dar nu au prins un loc, vor fi nevoiţi să participe din nou la examen în 2012.

Au protestat pentru suplimentarea locurilor

Zeci de candidaţi care au susţinut concursul de rezidenţiat din 2011 au protestat, anul terecut, pentru câteva zile, în Capitală, în faţa MS, cerând suplimentarea locurilor şi au trimis un memoriu către minister. Nemulţumirile cauzate de numărul de locuri i-au determinat pe oficialii ministerului să urgenteze o nouă sesiune de examene pentru luna martie, mult mai devreme decât ar fi fost programată în mod normal.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639551-04-17

TAGURI: rezidentiat, sesiune, posturi, locuri, concurs, examene, suplimentare, specialitati-deficitareComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image