2018-12-13 11:32


Posturile pentru 2.300 de cadre didactice, deblocate

 |  18:56
Posturile pentru 2.300 de cadre didactice, deblocate

Peste 2.000 de posturi din învăţământul superior de stat au fost deblocate, urmând a se organiza concursuri pentru ocuparea acestora, potrivit unei hotărâri aprobate în şedinţă de Guvern.

Ministerul Educaţiei a precizat că universităţile de stat vor putea organiza concursuri în vederea ocupării posturilor didactice şi de cercetare vacante, posturi blocate începând cu anul 2009, decizie care a condus în ultimii trei ani la un deficit de cadre didactice titulare de 42,76%. Pot fi ocupate posturile vacante de: asistent universitar, lector universitar/şef de lucrări, conferenţiar universitar, profesor universitar, asistent cercetare, cercetător ştiinţific, cercetător ştiinţific gradul III, cercetător ştiinţific gradul II şi cercetător ştiinţific gradul I.  “Ocuparea celor 2.381 de posturi se face în condiţiile legii şi cu încadrarea în cheltuielile de personal aprobate pe anul 2012, în conformitate cu solicitările instituţiilor de învăţământ superior de stat înaintate MECTS în luna septembrie a anului 2011. O altă condiţie ce trebuie respectată este încadrarea într-o politică de resurse umane echilibrată, astfel încât scoaterea posturilor la concurs să nu genereze majorarea numărului total de posturi ocupate pe fiecare instituţie de învăţământ superior de stat. Prin excepţie, pot fi ocupate prin concurs posturile didactice şi de cercetare care s-au vacantat prin ieşiri din instituţia de învăţământ superior de stat în anul universitar 2011-2012”, a declarat ministrul interimar al educaţiei, Liviu Marian Pop. În anul universitar 2011-2012, în instituţiile de învăţământ superior de stat sunt normate un număr de 42.498 de posturi didactice, dintre care 24.134 de posturi didactice ocupate de titulari (56,79%) şi 18.364 (43,21%) posturi didactice vacante.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639566-11-19

TAGURI: profesori, posturi, deblocare, guvern, concurs, hotarare, sedinta, didactic, cercetare
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


NELSON
29 Iul 2012

Mie mereu mi-a placut socala, de mica. Nici acum nu mi-a trecut si tot invat, ba una, ba alta, pe la diferite scoli Ma ajuta in primul rand sa-mi disciplinez gandurile, sa valorizez timpul, sa inteleg mai bine ce spun sau ce scriu altii.Acum ma tot gandesc ce si cum sa facem mai bine sa reusim in timp scurt sa avem rezultate bune in proiectul nostru.Lucrez la UNICEF, ma ocup de bugete, finante, administratie, cumparaturi De cateva saptamani mi-a venit ideea sa adaugam proiectului asta o componenta mai tehnologizata. Cred ca pe copii i-ar atrage inspre socala sa poata folosi un calculator cu acces la internet, sa vada ei insisi pagina asta, de exemplu, sa scrie ei direct aici si sa spuna daca ce primesc prin proiect este ceea ce au nevoie si ce alte lucruri am putea face sa-i ajutam. Sa ne spuna daca ce facem noi are semnificatie pentru ei, schimba in bine ceva din viata lor. Mai ales vocea copiilor ne intereseaza, dar si a profesorilor lor, si a parintilor. Daca reusim sa strangem destule fonduri, le-am putea oferi sansa asta sa participe! sa se faca auziti! sa aiba o voce chiar daca locuiesc la capatul pamantului, intr-un sat uitat de lume. Ar putea intelege astfel ca socala le-a dat sansa aceasta, ca a scrie si a te putea exprima este pasul esential pentru a fi parte din societate, pentru a contribui si a primi!Sper sa reusim cu ajutorul donatiilor voastre! Abia astept sa inceapa 2011 sa pornim din nou la treaba! Sarbatori frumoase!!
LADONNA
31 Iul 2012

Foarte captivant aritcolul si deosebit de frumoasa zona. Am trecut si eu de vreo doua ori pe la Cascada Pisoaia, acum cativa ani, in perioada verii si parca nu as mai fi plecat de acolo. O mica observatie: asocierea dintre comportamentul acelor indivizi si termenul de taran mi se pare nepotrivita! In rest, ma bucur ca ti-am descoperit blogul si o sa-l urmaresc cu interes. Scrii foarte frumos, cu multa pasiune, imi place ca este bine structurat si se pot gasi multe informatii utile. Felicitari!
Random imageUltimele stiri


loading...