2019-03-20 11:31


Poteraş a pus gazon pe Bdul Iuliu Maniu cât pentru jumătate din terenul de fotbal al Barcelonei. Primăria Sectorului 6 a plătit peste 500.000 de lei pentru câteva ronduri de flori

 |  16:54
Poteraş a pus gazon pe Bdul Iuliu Maniu cât pentru jumătate din terenul de fotbal al Barcelonei. Primăria Sectorului 6 a plătit peste 500.000 de lei pentru câteva ronduri de flori

După ce a plătit peste 400.000 delei pentru construirea unor ronduri de flori pe trotuarele Bulevardului IuliuManiu (pe o distanţă de aproximativ un kilometru, între staţiile de transportîn comun Lujerului şi Gorjului), Primăria Sectorului 6 din Capitală a maicheltuit încă aproximativ 132.950 de lei pentru achiziţionarea de gazon,arbuşti şi flori, care să decoreze noile „jardiniere”. În plus, administraţialocală condusă de primarul Cristian Poteraş (PDL) a achiziţionat peste 2.000 demetri pătraţi de gazon care să orneze jardinierele de pe Bulevardul IuliuManiu, aproximativ cât jumătate din suprafaţa terenului de fotbal al echipei FCBarcelona sau a altor mari arene sportive din lume. Astfel, în total, pentrunoile jardiniere, Primăria Sectorului 6 a plătit, din bani publici, peste500.000 de lei (aproximativ 125.000 de euro).

Primăria Sectorului 6 din Capitală, condusă de democrat-liberalul CristianPoteraş, a cheltuit 132.950 de lei (peste 1,3 miliarde de lei vechi) pentruachiziţionarea şi plantarea de gazon şi plante decorative pe Bulevardul IuliuManiu, în zona cuprinsă între staţiile RATBLujerului şi Gorjului. „Suma plătită de Primăria Sectorului 6 pentruachiziţionarea şi plantarea florilor, arbuştilor şi gazonului de pe aceastăarteră este de 132.950 de lei. Pentru Bdul Iuliu Maniuau fost achiziţionate speciile Berberis şi Robinia”, se arată într-un răspunsoficial al Primăriei Sectorului 6 adresat ziarului „Puterea”.

Primăria Sectorului 6 a achiziţionat peste 2.000 mp gazon (aproximativ câtpentru a acoperi jumătate de teren de fotbal omologat pentru mari competiţiiinternaţionale), în timp ce pământul utilizat pentru umplerea noilor ronduri deflori construite pe Bulevardul Iuliu Maniu a fost livrat de AdministraţiaDomeniul Public şi Dezvoltare Urbană (ADPDU) Sector 6. „Au fost achiziţionaţiaproximativ 2.050 de metri pătraţi (n.r. - de gazon). Pentru umplerea noilor ronduri construite petrotuarele de pe Bdul Iuliu Maniu au fost refolosiţi, de la alte lucrăriefectuate de ADPDU Sector 6, aproximativ 1.131 metri cubi (n.r. - de pământ)”,ne-au mai menţionat reprezentanţii Primăriei Sectorului 6.

Plantele şi gazonul au fost achiziţionate de administraţia locală de la SCEcohorticultura SRL, firmă ce a încheiat, în ultima perioadă, numeroasecontracte cu primăria condusă de Cristian Poteraş.

Jardiniere de peste 400.000 de lei

Suma plătită de administraţia locală pentru construirea noilor ronduri deflori de pe trotuarele Bulevardului Iuliu Maniu (pe o distanţă de aproximativun kilometru) este în continuare ţinută „la secret” de oficialii PrimărieiSectorului 6, contrar legislaţiei în vigoare. Administraţia sectorului 6 a construit chiar ronduri de flori dispusepeste alte ronduri, după modelul bordurilor suprapuse, lansat tot de primarulPoteraş. Rondurile au fost construite chiar pe trotuar şi au „înghiţit”aproape tot ce le-a stat în cale: semafoare, stâlpi de curent (aspect criticatde specialiştii în domeniu) sau copaci. Lucrarea este realizată de firma CrisGarden SRL şi a fost subcontractată SC Edil Construct SRL, al cărei patronatsusţine că nu are nici un contract cu Primăria Sectorului 6. PrimăriaSectorului 6 a refuzat să menţioneze suma de bani cheltuită pentru kilometrulde ronduri de flori. „Nu depinde de noi. Nu ştim când vom putea spune cât plăteştePrimăria pentru rondurile de flori de pe Iuliu Maniu”, ne-au spusreprezentanţii Biroului de Comunicare cu Mass-media şi Societatea Civilă dincadrul Primăriei Sectorului 6. Administraţia locală refuză să prezinte detaliidespre contractul încheiat cu o firmă particulară pentru realizarea rondurilorde flori, contrar Legii 544/2001, care obligă primăriile să facă publice acestedate. Totuşi, reprezentanţii Cris Garden, firmă ce a contractat lucrări de laprimăria condusă de Cristian Poteraş, vorbesc despre lucrări de executare aunor „jardiniere” în valoare de 416.000 de lei plus TVA.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639249-09-15

Mai multe imagini:
Poteraş a pus gazon pe Bdul Iuliu Maniu cât pentru jumătate din terenul de fotbal al Barcelonei. Primăria Sectorului 6 a plătit peste 500.000 de lei pentru câteva ronduri de flori
zoom
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...