2017-01-22 07:52

SOCIAL


Poteraş a triplat valoarea unui teren de fotbal

 |  21:00
Poteraş a triplat valoarea unui teren de fotbal

Primăria Sectorului 6 a triplat, în mai puţin de un an, suma investită într-un teren de fotbal din curtea Liceului Mircea Eliade. Primăria de sector plăteşte circa un milion de euro pentru terenul de fotbal, de zece ori mai mult decât preţul pieţei, potrivit constructorilor.

Primăria Sectorului 6, condusă de democrat-liberalul Cristian Poteraş, a mărit de trei ori suma investită într-un teren sintetic de fotbal ce va fi construit în curtea Liceului “Mircea Eliade”. Astfel, primăria lui Poteraş a ajuns să plătească aproximativ un milion de euro pentru terenul de fotbal din curtea unităţii de învăţământ.

Prin Hotărârea Consiliului Local Sector 6 nr. 31/10.02.2011 pentru obiectivul de investiţii “teren sport Liceul «Mircea Eliade»” s-au alocat 920.000 de lei. În 19.04.2011, bugetul pentru această investiţie a fost rectificat, suma ajungând la 1.720.000 de lei. La ultima rectificare bugetară, din 27 octombrie, suma investită în terenul de sport de la Liceul “Mircea Eliade” a ajuns la 3.220.000 de lei. Practic, pentru fiecare zid ridicat de constructor primarul Poteraş a mai alocat nişte bani în plus.

Specialiştii în construcţii intervievaţi de reporterii noştri spun că suma investită de Primăria Sectorului 6 în terenul de fotbal este de zece ori mai mare decât preţul pieţei. Mai mult, Primăria Sectorului 6 nu a menţionat cum va trebui să arate terenul de fotbal.

Proiectantul terenului de fotbal cu vestiare este SC Activ Invest Construct SRL, iar lucrările sunt realizate de firma de construcţii SC TFT Invest SRL. Şantierul de la Liceul “Mircea Eliade”a fost deschis în aprilie 2011 şi are termen de execuţie 12 luni.

Potrivit conducerii unităţii de învăţământ, suprafaţa de joc a terenului de fotbal va fi din gazon sintetic, va beneficia de nocturnă, două rânduri de scaune şi vestiare. Terenul poate fi omologat pentru Liga a IV-a. Direcţiunea Liceului “Mircea Eliade” spune că terasamentul este gata, fiind nevoie doar de un strat de pietriş şi nisip, înainte ca gazonul sintetic să poată fi montat.

Explicaţia Primăriei

Directorul Direcţiei pentru Învăţământ din cadrul Primăriei Sectorului 6, Cristi Ionescu, susţine că suma ce trebuia alocată pentru construirea terenului de fotbal de la Liceul “Mircea Eliade” a fost triplată pentru că administraţia nu a avut suficienţi bani de la început. “Lucrările au început în septembrie sau octombrie, anul trecut. Valoarea estimată a proiectului era atunci de aproximativ 3,2 milioane de lei, dar nu erau suficienţi bani la buget şi nu puteau fi încheiate nici contracte multianuale. Noi am estimat că până anul acesta va fi gata o treime din lucrări şi de aceea am alocat aproximativ un milion de lei”, ne-a declarat directorul Direcţiei pentru Învăţământ din Primăria Sectorului 6. Acesta spune că “terenul va fi iluminat, împrejmuit cu gard şi va avea vestiare cu grup sanitar”.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639266-02-14

TAGURI: poteras, teren fotbalComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

ZACUSCA DEPORTOCALE
23 Noi 2011

Un nou tun marca POTERAS! Directore, te cam faci de ras cu explicatiile astea. Mai pune mana si citeste pe la legea finantelor publice locale sa vezi cum mai stau lucrurile cu alocarile bugetare, caci se pare ca de cand te-ai mutat de la impozite si taxe locale nu prea mai faci lectura obligatorie.
IONUT
24 Noi 2011

Fratioare... e grosa rau cu Poteras. Sigur a ramas fara bani. Dupa a cea declarat ca nu se poate trai decent cu salariul sau de primar in valoare de "numai" 38 000 000, cauta acum noi surse de venit. Nici nu a trebuit sa caute foarte mult si iata ca s-a ivit ocazia: un teren de sport = 1 milion de euro. Oare cam cate salarii de primar si-a luat Poteras pe chestia asta? Acum s-a mai linistit in privinta traiului sau decent?
CRISTINA
24 Noi 2011

Poteras&Co;. lovesc din nou....oare pana cand??? Cat de orbi sunt cetatenii acestui cartier???? Chiar atat de prosti ne crede Poteras???
CST_RO
24 Noi 2011

De ce va mirati atat. Nu cunoasteti practica? Se apropie alegerile si primarul are nevoie de bani pentru voturi. Logic!
LORE
24 Noi 2011

hotie pe fata...huaaaaaaaaaaaaaaa
ARICIULALINTAT
24 Noi 2011

Nu-i mai satura dumnezeu!!!
ELENA
24 Noi 2011

Din pacate asa se intampla cu majoritatea investitiilor de la Primaria Sector 6. Si noi cetatenii le platim pe toate........:(
CATALINA
24 Noi 2011

dar din ce e facut terenul asta de a ajuns sa coste 3.2 mil lei? Ridzi a facut 2 concerte de atatia bani, Poteras face un teren de fotbal SINTETIC, iar maine-poimaine gardul de la nu stiu ce scoala o sa coste atat.... Tara tuturor posibilitatilor, sectorul tuturor posibilitatilor
MARIAN
24 Noi 2011

da vad ca Poteras si-a setat o suma fixa.nu face nimic sub un milion.nu se incurca
PAMFIL
24 Noi 2011

Ar trebui sa fie infiintata o potera care sa urmareasca afacerile lui Poteras. Presa nu poate tine pasul, de cetateanul obisnuit ce sa mai zic... Hotii de pe vremuri erau haiduci, ajutau si oamenii de rand, acum toti hotii sunt artileristi, dau tun dupa tun.
DARIUS
24 Noi 2011

logic ca nu face nimic sub un milion...ca sunt multe guri de hranit...mafia pd e mare in sectoeul 6 e trist ce se intampla in sectorul nostru:(((
CORNELIA
24 Noi 2011

deja nu mai au pic de jena atunci cand fura..o fac pe fatza fara niciun fel de problema..nu ne mai mira nimic in orasul asta...:(( din pacate..
DARIUS
24 Noi 2011

@cornelia: nu ne mai mira nimic in tara asta....cu astia..JAF pe fata
ZORILA MARIUS
24 Noi 2011

Asa primar hot nu am mai avut in sectorul 6,dar la cum merg lucrurile in PDL nu mai mira pe nimeni nimic,Atentie insa la migrarea celor din acest partid de hoti spre UNPR barca de salvare a lui BASE,cine credeti ca ramane ca fraieru ?BOC

Adauga un comentariu

Random image