2018-10-20 03:05


„Practicanţii de yoga sunt persoane agreabile”. Medicii cred că există o strânsă legătură între sportul practicat şi personalitate

 |  17:23
„Practicanţii de yoga sunt persoane agreabile”. Medicii cred că există o strânsă legătură între sportul practicat şi personalitate
Gabriela Dumba

V-aţi întrebat vreodată de ce vă place să vă plimbaţi cu bicicletă, dar nu vă vedeţi niciodată jucând tenis? Sau alergaţi cu uşurinţă în parc, însă nu luaţi niciodată în calcul ideea de a practica sport în sală? S-ar părea că între sportul practicat şi caracterul fiecărei persoane este o strânsă legătură. Dacă oamenilor ordonaţi le este asociat innotul, celor agreabili şi prietenoşi li se potriveşte yoga, iar cei stabili emoţional şi uşor de mulţumit sunt întâlniţi, cel mai des, în sălile de fitness.

„Se ştie de mult timp că exerciţiile fizice sunt benefice nu doar pentru corp, ci şi pentru psihicul fiecărei persoane. Rezultatele acestui studiu arată că, indiferent de ce tip de persoană suntem, există exerciţii fizice potrivite pentru fiecare”, a declarat dr David Lewis, neuropsiholog şi fondator al Mindlab, citat de CNN şi Mediafax. În urma studiilor sale, medicul a pus pe foaie câteva trăsături ale oamenilor, în funcţie de sportul practicat. Personalităţile complexe sunt întâlnite printre cei care practică mai multe tipuri de sport, însă chiar şi în aceste situaţii, sunt întâlnite des persoane care au început o viaţă de sport intens practicând şi fitness, mergând şi la piscina, şi cu bicicleta în parc şi încercând şi yoga, dar într-un anumit moment au rămas într-o singură direcţie pentru că au simţit să-şi dedice tot timpul doar unui anumit tip de sport. Foarte mulţi dintre cei care „trăgeau de fiare” în sala au ales să practice yoga, aceasta metodă de relaxare fizică şi psihică fiind mai potrivită personalităţii lor. De altfel, la Hollywood, yoga ocupa un loc de cinste în topul activităţilor sportive şi de relaxare practicate de vedete, majoritatea afirmând că acest sport le-a sculptat nu doar armonios corpul, ci le-a schimbat şi viaţa.

Personalitate versus sportul practicat

• Bicicliştii sunt relaxaţi şi calmi, stabili emoţional şi sunt cel mai puţin predispuşi la a suferi de depresie şi a fi afectaţi de stres, dar sunt materialişti.

• Persoanele cărora le place să alerge sunt extrovertite, iubesc să fie în centrul atenţiei, ascultă muzică cu ritmuri alerte şi veselă.

• Înotătorii sunt cei mai buni amanţi, se implică în acţiuni caritabile, tind să fie cei mai fericiţi şi obţin această stare destul de uşor şi sunt foarte ordonaţi.

• Persoanele cărora le place să meargă foarte mult preferă să fie singure, le place propria companie, sunt empatice şi se implică în acţiuni caritabile, dar nu le place să atragă atenţia asupra lor şi sunt cele mai puţin materialiste persoane.

• Practicanţii de yoga sunt foarte agreabili şi se pot pune cu uşurinţă în locul altcuiva, ceea ce le oferă un grad mare de empatie şi înţelegere a celorlalţi. Aceste persoane sunt unele dintre cele mai puţin materialiste.

• Cei care merg regulat la sala de fitness sunt extrovertiţi şi stabili emoţional, fiind cel mai puţin expuşi riscului de a suferi de schimbări bruşte ale stării de spirit. Aceste persoane se indentifică drept unele dintr cele mai fericite şi uşor de mulţumit.

Yoga, sportul preferat al VIP-urilor

Topmodelul Gisele Bundchen: „A lucra asupra propriei tale ființe nu este prea ușor… Uneori mă simt ca o picătură de apă ce rezonează cu oceanul, devin una cu el. Doar sunt. Cu fiecare picătură de ploaie noi recreem râuri, oceane. Cred că acest întreg concept de a fi eu însămi, de a lucra cu mine însămi, de a îmbrățișa tot ce mă înconjoară, mă face să devin una cu totul, cu conștiința care e conectată cu tot. Dar pentru aceasta trebuie în primul rând doar să fii. Nu trebuie să te axezi pe exterior ci trebuie să fii tu cu tine însăți. E necesar să trăim în armonie cu noi înșine și cu tot ce ne înconjoară. Cursurile de yoga sunt foarte importante pentru mine.“

Modelul Elle MacPherson: „Yoga mă relaxează, mă eliberează și îmi pornește ziua cum trebuie”.

Tina Turner: „În 30 de minute de yoga mă regenerez ca după un somn de două ore”.

Victoria Beckham: „Ador să practic Yogalosophy, un program fitness care combina yoga şi exerciţiile fizice cu astrologia. M-a ajutat să-mi revin după naşterile copiilor mei şi să mă menţin în formă, atât fizic, cât mai ales psihic”.

Ei sunt pasionaţi de soulcycling!

Katie Holmes, Brooke Shields, Tom Cruise, Katie Holmes sau Jon Bon Jovi practica soulcycling, un sport care presupune o „plimbare”pe bicleta într-un ambient care să îţi inspire sufletul. Astfel, într-o şedinţă nu doar fizicul tău va avea de câştigat, beneficiind de un exerciţiu care îţi lucrează întreg corpul, dar şi sufletul. La începutul fiecărei şedinţe sunt arse lumânări parfumate şi playlistul ales de antrenor te motivează şi îţi dă energie pe tot parcursul şedinţei. La final, te vei simţi încărcată doar cu emoţii pozitive, susţin specialiştii.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-01-24

GALERIE MEDIATAGURI: practicani, yoga, medici, persoane agreabile, sport
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...