2018-10-18 14:29


Precipitaţii, ninsori şi vânt puternic, în toată ţara începând de vineri

 |  12:58
Precipitaţii, ninsori şi vânt puternic, în toată ţara începând de vineri

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare de vreme rea, valabilă vineri în toată ţara. Potrivit ANM, între orele 08.00 – 22.00, se vor semnala precipitaţii moderate cantitativ, ninsori în zonele montane şi intensificări ale vântului.

„Pe parcursul zilei de vineri, 15 ianuarie, în jumătatea de vest a ţării vor fi precipitaţii pe arii extinse, în general moderate cantitativ, urmând a se cumula local 15...20 l/mp. În zonele montane şi submontane va ninge şi se va depune strat de zăpadă, mai consistent îndeosebi în Munţii Banatului. În Maramureş şi în Transilvania vor predomina ninsorile, iar în Crişana, Banat şi Oltenia se vor semnala precipitaţii sub formă de ploaie, lapoviţă şi ninsoare”, se arată în avertizarea ANM.

Meteorologii au mai precizat că vântul va avea intensificări la munte, cu viteze ce vor depăşi, pe crestele înalte, 70...80 km/h la rafală, viscolind sau spulberând zăpada, dar şi în sud-vestul teritoriului la începutul zilei şi local şi temporar în regiunile estice şi sud-estice, cu rafale de 50...60 km/h.

„Începând din noaptea de sâmbătă spre duminică (16/17 ianuarie), vremea se va înrăutăţi în sudul şi sud-estul ţării, unde aria ninsorilor se va extinde, iar vântul se va intensifica, urmând ca, în funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor, Administraţia Naţională de Meteorologie să emită noi mesaje”, precizează ANM. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-01-14

TAGURI: precipitatii, ninsoare, vant, puternic, toata, tara, vineri
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...