2018-12-17 15:24


Precipitaţiile continuă până la finalul săptămânii

 |  21:14

Agricultorii, în special, vor avea numai motive de bucurie în această săptămână, Administraţia Naţională de Meteorologie anunţând că sunt estimate precipitaţii pe aproape întreg cuprinsul ţării până la finalul săptămânii.

Ploile din această perioadă sunt ca o mană cerească pentru agricultori, după ce specialiştii în agrometeorologie avertizau că seceta se va accentua din cauza lipsei precipitaţiilor. Conform ANM, azi va fi ultima zi cu picături de ploaie din belşug, însă acestea vor continua să cadă moderat în următoarea perioadă în zonele sudice, sud-estice şi estice ale ţării.

„În aceste condiţii, se va produce îmbunătăţirea conţinutului de umiditate din sol, în special în zonele agricole din sudul, sud-estul şi estul ţării, procesele de germinare-răsărire la culturile de rapiţă deja înfiinţate, precum şi pregătirea terenurilor pentru însămânţările la culturile de toamnă (orz şi grâu) desfăşurându-se astfel în condiţii favorabile de umiditate”, a spus Ion Sandu, directorul ANM.

Vremea se va încălzi treptat până miercuri, cu o maximă de 21 de grade, urmând ca ulterior să revină la temperaturile reci din prezent.

Prima ninsoare la munte

În aproape toate zonele montante a nins în weekend. În judeţele Braşov şi Prahova s-a aşezat un strat consistent de zăpadă, în localitatea Fundata atingând aproape 30 de centimetri. Temperaturile la munte au scăzut chiar şi până la minus 5 grade Celsius. De asemenea, luate prin surprindere de ninsoare, autorităţile din Braşov au intervenit abia în zorii zilei cu utilajele de deszăpezire.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639263-02-22
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...