2017-01-21 00:10

SOCIAL


Prefectul Capitalei cere anchetarea infracţiunilor de la Hala Matache

 |  13:13
Prefectul Capitalei cere anchetarea infracţiunilor de la Hala Matache

Prefectul Capitalei, Mihai Cristian Atănăsoaei, a solicitat marţi Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti să dispună urgent efectuarea unor verificări cu privire la posibile fapte de natură penală săvârşite la Hala Matache. Prefectul Capitalei adaugă că “degradarea monumentelor istorice constituie infracţiune”.

”Am cerut Poliţiei să se implice în anchetarea posibilelor infracţiuni ce se comit asupra Halei Matache. Am cerut însă şi Poliţiei Locale a Municipiului Bucureşti, subordonată primarului general, să prezinte măsurile pe care aceasta trebuia să le ia cu privire la conservarea Halei Matache, pentru că, pe lege, este treaba PMB să asigure protecţia monumentelor istorice. Dacă verificarea faptelor penale este treaba Poliţei Naţionale, protecţia monumentelor este obligaţia Poliţiei Locale. Nu se poate ca Primăria Capitalei să se spele pe mâini şi să arunce responsabilitatea pe Poliţia Naţională”, a declarat prefectul Capitalei.

Reprezentanţii Primăriei Municipiului Bucureşti au asigurat că s-au luat măsuri de protejare a Halei Matache, iar faptele de vandalism semnalate de ministrul Culturii, Kelemen Hunor, în această zonă, sunt de natură penală şi ţin de competenţa altor instituţii.

”Considerăm că faptele care ţin de violarea proprietăţii, semnalate de ministrul Kelemen Hunor, sunt de natură penală şi este de competenţa şi datoria organelor statului abilitate în acest sens să acţioneze pentru stoparea lor. În acest sens, Primăria Municipiului Bucureşti oferă întregul său suport” , se arată în comunicatul PMB .Ministrul Culturii şi Patrimoniului Naţional, Hunor Kelemen, a cerut, în urmă cu câteva zile, Primăriei Generale a Municipiului Bucureşti, primarului general Sorin Oprescu, precum şi Prefecturii Capitalei să acţioneze urgent pentru stoparea actelor de vandalism din zona monumentului istoric Hala Matache.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639554-06-05

TAGURI: Prefectul Capitalei, Hala Matache, Hunor_Kelemen, infractiuneComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

TEODOR
22 Feb 2012

Cine stie?Poate domnul prefect a pus ochii pe Hala Matache,si vrea sa isi mute biroul printre sobolani .Ca tot facea pe "victima",vezi Doamne,ca Sorin Oprescu a mutat sediul Primariei Generale si a lasat biroul prefectului in sediul din Bulevardul Elisabeta!
ANGI
22 Feb 2012

deabea acum te-ai gandit sa le cero ancheta de la hala matache, dupa nu stiu cat timp..cum faceti treaba...
ARES
22 Feb 2012

Politia Locala a salvat vieti in zilele care au trecut!Nu vom sti niciodata cati oameni traiesc astazi datorita angajatilor acestei institutii subordonate lui Sorin Oprescu si municipalitatii!Asa ca ,mai moale cu sandramaua aia,domnilor Hunor si Atanasoaiei!Ighen,ghini?
ANA
22 Feb 2012

este bine ca cei de la capitala actioneaza, deabea dupa ce nu mai trebuie, cum se poate asa ceva, sa le fie rusine..asa fac ei lucrurile,
MITICA
23 Feb 2012

Elena Udrea, a punctat foarte bine, atunci cand a spus depre Antonescu si Ponta. Ei fac ceea ce stiu mai bine, greva parlamentara, chiul si incasarea indemnizatiilor. In loc sa faca ceva pentru tara asta, ei se tin de prostii. Nu s-au saturat de atata teatru jucat, de manipularea oamenilor si de injuriile si criticile aduse fostului guvern. Oricum v-ati lins, pentru ca nu o sa va mai voteze nimeni.

Adauga un comentariu

Random image