2019-01-23 08:24


Premiile UNITER Au ajuns la cea de-a XXIII-a ediţie

 |  16:49
Premiile UNITER Au ajuns la cea de-a XXIII-a ediţie

Gala Premiilor UNITER, ajunsă la cea de-a XXIII-a ediţie, a avut loc luni seară, la Sala Mare a Teatrului Naţional „I.L.Caragiale” din Bucureşti. Juriul de nominalizări a fost alcătuit din criticii de teatru: Monica Andronescu, Mircea Morariu şi Maria Zărnescu.

„De vânzare / For Sale” a fost declarat Cel mai bun spectacol al anului 2014.

Victor Ioan Frunză a fost desemnat Cel mai bun regizor al anului 2014.

Adriana Grand a câștigat premiul pentru Cea mai bună scenografie a anului 2014.

Cel mai bun actor în rol principal esteVlad Ivanov: „Mărturisesc că aș fi vrut să aud valsul lui Șostakovici venind pe scenă. Aș fi dansat cu mare plăcere cu colega mea, Andreea Bibiri… Mulțumesc colegilor pentru faptul că spectacol de spectacol, suflet lângă suflet, formăm împreună, ca un puzzle, Omul cel bun din Seciuan”.

Cea mai bună actriţă în rol principal, Anca Hanu: „Bună seara, mă simt ca o furnică… Alina Nelega, mulțumesc pentru textul pe care l-ai scris și care este ca un examen pentru o actriță”.

Cel mai bun actor în rol secundar: Premiul a fost câștigat de Mihai Călin: „Am mai avut asemenea emoții acum 20 de ani când am fost nominalizat la Premiul pentru debut. Nu l-am luat atunci… Iată că îl iau acum. E o plăcere. Așa cum e o plăcere să primești aplauze seara, după spectacol”.

Cea mai bună actriţă în rol secundar: Katalin Berekméri.

Critică teatrală: Doru Mareș a câștigat premiul.

Cea mai bună piesă românească a anului este „Timpul nebunilor”, de Stela Giurgeanu.

Premiile acordate de Senatul UNITER sunt:

PETER BROOK – Premiul de Excelenţă – în omagiu pentru aportul şi impactul spectacolelor sale asupra teatrului românesc

Premiul pentru întreaga activitate: Actor - VLADIMIR JURĂSCU; Actriţă - MIHAELA ARSENESCU WERNER; Regizor - ALEXANDER HAUSVATER; Scenografie - CLARA LABANCZ; Critică şi istorie teatrală - MIRA IOSIF PREMII SPECIALE: Premiu special acordat Universităţii Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L. Caragiale” din Bucureşti pentru Galele Absolvenţilor.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-05-26

TAGURI: premii, uniter, actor, actrita, regizor
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

loading...