2018-11-17 05:13


Prețurile medicamentelor, negociate în acord comun cu Bulgaria

 |  16:22
Prețurile medicamentelor, negociate în acord comun cu Bulgaria

Guvernul a aprobat prin Memorandum, negocierea unui acord de cooperare cu Bulgaria, care prevede, printre altele, că statele vor putea încheia acorduri comune cu producătorii în vederea obținerii unor reduceri de preț.

"Guvernul a aprobat prin Memorandum, negocierea și semnarea unui acord de cooperare cu Bulgaria al cărui cadru va asigura accesul pacienților la medicamente. În acest fel, pacienții din ambele țări vor putea beneficia rapid de medicamentele care lipsesc, din diferite motive, dintr-o țară, dar se găsesc în cealaltă. De asemenea, ca semnatare ale Acordului de cooperare pentru asigurarea accesului la medicamente, România și Bulgaria vor putea încheia acorduri comune cu producătorii în vederea obținerii unor reduceri de preț, vor agrea lista de medicamente cărora li se aplică procedura, precum și o poziție comună cu privire la prețul confidențial sau, după caz, reducerile de preț care vor fi cerute pentru medicamentele respective", detaliază guvernul într-un comunicat.

Potrivit sursei citate, oportunitatea încheierii unui astfel de acord a rezultat în cadrul întâlnirii comune din 6 octombrie, dintre reprezentanți ai guvernului României, guvernului Bulgariei și reprezentanți ai instituțiilor de profil din cele două țări, scrie Mediafax.

Deciziile privind implementarea acordului vor fi luate, prin consens, de către Comitetului de Coordonare pentru Acțiuni Comune ce urmează să fie creat în acest scop, iar prima ședință a comitetului va avea loc în România, ca depozitar al acordului, în termen de o lună de la intrarea lui în vigoare.

Ulterior, și alte guverne din spațiul european se pot alătura acestui proiect de cooperare voluntară inițiat de România și Bulgaria, care vizează o abordare comună care să asigure accesul la tratamente eficiente în Europa Centrală și de Est.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-11-09

TAGURI: guvern, preturi medicamente, bulgaria
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...