2018-12-11 15:34


Prima competiție națională de robotică pentru liceeni, lansată la Politehnică

 |  17:32
Prima competiție națională de robotică pentru liceeni, lansată la Politehnică

La First Tech Challenge Hub din cadrul Universității Politehnice București a fost lansat luni BRD FIRST Tech Challenge Romania powered by Vodafone, prima competiție națională de robotică, pentru liceeni, care aduce în România conceptul First Tech Challenge.

Programul își propune să încurajeze elevii de liceu să utilizeze principii de inginerie în domeniul roboticii, într-un mediu competitiv. Concurenții vor trebui să proiecteze, construiască, programeze și opereze roboți care vor participa, în finala competiției, la un joc complex în echipe, pe o suprafața plană delimitată. Îndrumați de mentori și antrenori, elevii vor fi încurajați să își dezvolte abilități din domeniul științei, tehnologiei, ingineriei și matematicii, în timp ce învață importanța muncii în echipă și a inovației, se arată într-un cmunicat de presă al organizatorilor -  Asociația Nație Prin Educație și McCANN Bucharest.

Echipele de liceu înscrise în  BRD FIRST Tech Challenge Romania powered by Vodafone vor construi câte un robot care se va încadra în tema globală stabilită de FIRST international. Anul acesta, tema este #velocityvortex. Dincolo de întrecerea între roboții construiți de echipele participante, elevii vor trebui să își promoveze echipa și să câștige notorietate în comunitățile lor.

Competiția, organizată cu sprijinul BRD România și Vodafone România, va avea un program conturat în jurul a trei momente cheie: conferința de presă de lansare a competiței, organizarea unei întâlniri publice și stabilirea unui grup de lucru și Concursul propriu-zis, în luna martie 2017, pe tema de joc stabilită de asociația non-profit din SUA - FIRST (For Inspiration and Recognition of Science and Technology). În această etapă școlile înscrise vor prezenta robotul pe care l-au creat și vor disputa mai multe probe supuse jurizării.

Câștigătorii merg la Campionatul Mondial de Robotică

„Trăim într-o societate în care tehnologia este omniprezentă și a reușit să schimbe obiceiurile sociale, în care tânăra generație e mai obișnuită cu tastatura decât cu scrisul de mână și în care noi, companiile, căutam să angajăm oameni pentru joburi care acum 10 ani nu existau. First Tech Challenge, o competiție a secolului 21, pe care o cunoaștem deja de ceva vreme pentru că i-am sprijinit pe cei de la AutoVortex să participe la câteva dintre competiții, este o șansa pentru ca elevii de liceu din Romania să deschidă mai devreme o ușă către viitor – nu doar al societății, ci și al lor personal, având mai multe șanse să-și imagineze de pe acum un traseu în educația și apoi în viața lor”, a declarat Flavia Popa, Secretar General al BRD Groupe Societe Generale, citată în comunicat.

Echipa câștigătoare a FIRST Tech Challenge Romania va fi susținută  de organizatori pentru a participa la Campionatul Mondial de Robotică din St. Louis, SUA din  aprilie 2017.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-10-03

TAGURI: competitie nationala, robotica, liceeni, politehnica
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...