2017-01-17 07:18

SOCIAL


Prima clinică de recuperare oncologică

 |  16:11
Prima clinică de recuperare oncologică

Studiile arată că zeci de români află că au cancer în fiecare zi. Aceşti oameni au nevoie de îngrijiri medicale mai bune aici în România.

Fundația Sfânta Irina a început campania de strângere a celor peste un milion de euro necesari pentru construirea clinicii Nera, primul Centru de Recuperare Oncologică din România. Clinica va oferi îngrijire post-tratament bolnavilor de cancer în stadii incipiente şi va încorpora, de asemenea, un departament de cercetare pentru prevenţia şi depistarea precoce a cancerului. Astfel, clinica Nera ar putea salva în fiecare an peste 1.000 de vieţi şi ar putea ajuta la descoperirea de noi posibilităţi de luptă împotriva acestei boli. Construcţia clinicii este planificată să înceapă în luna martie 2012, iar proiectul va fi finalizat în luna august a anului 2013.

Centrul va fi organizat într-o structură arhitecturală şi funcţională de tip sanatorial şi va avea 42 de paturi. Bolnavii de cancer în stadii incipiente vor fi găzduiţi în saloane cu un pat, unde vor urma o cură de 14 zile. Ei vor beneficia de psihoterapie, kinetoterapie, dietoterapie și vor învăţa să mențină un stil de viaţă corect, adaptat nevoilor unui organism aflat în recuperare după lupta cu boala.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639268-10-25

TAGURI: fonduri, clinică, fundaţie, recuperare-oncologicaComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image