2017-01-21 23:40

SOCIAL


Prima sală nouă a TNB, dată în folosinţă din noiembrie

 |  19:12
Prima sală nouă a TNB, dată în folosinţă din noiembrie

Prima sală nouă care va fi gata la Teatrul Naţional Bucureşti (TNB) va intra în circuitul public pe 15 noiembrie, aceasta urmând să beneficieze de toate dotările aferente, au anunţat reprezentantul Aedificia Carpaţi, Andrei Ioniţă, cel care se ocupă de lucrările de renovare, şi Ion Caramitru, directorul TNB. ”Noi am început lucrările în luna aprilie, până în prezent am executat lucrări de demolare şi desfacere, în principal la faţada corpului A1, de structura metalică existentă şi am lucrat pentru realizarea unei noi săli în corpul A2 la subsol, sală pe care sperăm să o dăm în folosinţă în noiembrie, cu toate dotările aferente'', a spus Andrei Ioniţă.

Directorul teatrului, Ion Caramitru, a anunţat că în urma unei discuţii avute marţi cu secretarul general al Ministerului Culturii, cu directorul general al Aedificia Carpaţi, Petre Badea, şi cu directorul Teatrului Naţional de Operetă, Răzvan Ioan Dincă, s-au avut în vedere agenda şi aspectele mutării Teatrului Naţional de Operetă într-o nouă clădire 'pentru a oferi, pe de o parte, front de lucru şantierului, aşa cum este prevăzut în agendă, pe de altă parte, pentru a rezolva problema continuităţii Operetei pe următorul an'. Caramitru a spus că Opereta se va muta într-un nou sediu situat în spatele Bibliotecii Naţionale, 'într-o construcţie importată în întregime din Olanda, unde va funcţiona cel puţin 10 ani', mutarea urmând să se facă 'probabil' în luna martie a anului viitor. Ion Caramitru a adăugat că, deşi lucrările de consolidare şi reabilitare a Teatrului Naţional Bucureşti sunt în plină desfăşurare, în clădire vor exista mereu trei spaţii de joc, unde vor fi prezentate spectacole.

Reprezentantul Aedificia Carpaţi a precizat că cifra de contract pentru anul în curs, de 26 milioane de lei, a fost 'realizată peste jumătate până în prezent', urmând ca până la sfârşitul anului să fie realizată în totalitate. El a mai amintit că suma totală a contractului este de 48 milioane de euro fără TVA. Pe lângă lucrările de bază la teatru, se lucrează şi la centrala termică de separare a Teatrului de Hotelul Intercontinental, aceasta urmând să fie compartimentată pentru cei doi beneficiari în aşa fel încât 'la sfârşitul lui octombrie teatrul să beneficieze de apă caldă şi căldură', a mai spus Andrei Ioniţă.

Directorul Teatrului Naţional, Ion Caramitru, a anunţat şi cum intenţionează să folosească sălile noi. El a anunţat că în afara sălii din aer liber, care va face obiectul unei selecţii pentru tineret, turişti şi pentru cei care doresc să vadă un teatru de o anumită factură în anotimpul cald, celelalte două săli, care sunt capabile să-şi schimbe configuraţia, vor fi puse la dispoziţia atât a 'experimentului tânăr', cât şi pentru realizarea 'Teatrului Teatrelor' în care 'colegii din provincie' care îşi doresc să joace pe scene bucureştene pot veni să-şi organizeze microstagiuni proprii.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639259-07-02Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image