2019-03-23 16:50


Primăria CAPITALEI, precizări de ULTIMĂ ORĂ privind taxele și impozitele locale. Ce se va întâmpla în 2019

 |  18:11
Primăria CAPITALEI, precizări de ULTIMĂ ORĂ privind taxele și impozitele locale. Ce se va întâmpla în 2019

Primăria Capitalei (PMB) precizează, referindu-se la Proiectul de Hotărâre "privind stabilirea nivelurilor impozitelor şi taxelor locale în Municipiul Bucureşti începând cu anul 2019", aprobat în şedinţa CGMB de joi, că, potrivit legii, Consiliul General adoptă hotărâri privind impozitele şi taxele locale pentru anul următor, punctând că PMB pune în aplicare prevederile Codului fiscal.

''Primăria Municipiului Bucureşti nu majorează taxele şi impozitele, ci doar pune în aplicare prevederile Codului Fiscal. (...) După cum Primăria Capitalei a anunţat public şi în luna februarie a acestui an, NU Primarul General, Gabriela Firea, majorează taxele şi impozitele locale aşa cum în mod eronat şi tendenţios sugerează unele publicaţii. Având în vedere faptul că prevederea legală este imperativă, instituţia noastră are obligaţia de a pune în dezbatere publică şi ulterior de a supune aprobării CGMB proiectul de impozite şi taxe locale pe anul 2019. Acesta prevede indexarea nivelurilor impozitelor şi taxelor locale cu un coeficient de 1,3%, care reprezintă indicele de inflaţie comunicat de Ministerul de Finanţe. Conform articolului 491 alin.1 şi alin. 2 din Codul Fiscal, nivelul impozitelor şi taxelor locale se indexează anual până la 30 aprilie, de către consiliile locale, ţinând cont de raţă inflaţiei pentru anul fiscal anterior'', se arată într-un comunicat al PMB. Potrivit sursei citate, creşterile pentru locuinţe persoane fizice rezidente sunt de 1-2 lei garsonieră; 2 lei apartament cu 2 camere; 2-4 lei apartament cu 3 camere; 2 -5 lei apartament cu 4 camere. Creşterile pentru mijloacele de transport se diferenţiază în funcţie de capacitatea cilindrică astfel, pentru autoturisme cu capacitatea cilindrică de până la 2000 cmc nu există creştere întrucât coeficientul de indexare este mic, iar pentru autoturisme cu capacitatea cilindrică de peste 2000 cmc creşterile variază între 13 şi 84 de lei. Nivelul impozitului pentru autovehiculele cu masă maximă autorizată, egală sau mai mare de 12 tone, nu a fost indexat, întrucât nivelul impozitului a fost prevăzut la punctele 94 şi 95 din O.U.G. nr.79/ 2017 pentru modificarea şi completarea Legii nr.227/2015. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-04-22

TAGURI: pmb, primaria capitalei, taxe, impozite, cgmb
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


CHIRIAS LA "PATRICOLER"
22 Apr 2018

Madama fii-rea minte cum respire sau chiar mai des ! Are nevoie de bani pentru stupizeniile puse la cale saptamanal ... maratoane cu scula-n gura, tumbe printer gropile din asphalt si alte schimonoseli lude !
FREACA MENTA
23 Apr 2018

A[TA CARACATITA , CU FIRMELE CAPUSA . I-SE TAIE UN TENTACOL GHIARA SI II CRESTE ALTE 7 - 8 - 20 FIRME FANTOMA
ANONIM
23 Apr 2018

Dar prevederea legala prin care pensile se indexeaza anual cu rata inflatiei, nu este imperativa ?
Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...