2018-12-16 06:01


Primăria blochează parcările cu cabluri

 |  21:00
Primăria blochează parcările cu cabluri

Spectatorii prezenţi sâmbătă seară la „Promenada Operei” au descoperit nu numai cele mai îndrăgite lucrări muzicale şi arii de operetă, ci şi cea mai îndrăgită şi mai nouă “lucrare” opresciană: parcarea blocată.

Peste 4.000 de spectatori au participat, sâmbătă seară, la cea de-a V-a ediţie a „Promenadei Operei”, concert extraordinar în aer liber, organizat de Opera Naţională Bucureşti (ONB) începând cu ora 21.00, pe esplanada din faţa clădirii.

Cei care au venit cu maşinile, şi nu au fost puţini la număr, au constatat cu stupoare că nu au unde să le parcheze din cauza faptului că parcarea este blocată de primărie. Cablurile depozitate acolo ca o măsură “simbolică” de sancţionare a operatorilor de telecomunicaţii ilegali, după cum informează Primăria Capitalei, au “pedepsit” participanţii la concert. „I-am adus pe părinţii mei la ora 20.30 şi voiam să las maşina în parcare să stau cu ei. Când am ajuns acolo, era nebunie. Toate maşinile se învârteau în cerc, lăsau oamenii şi plecau mai departe. Nu aveai unde să parchezi decât pe străduţele dinspre Academia Militară, dar nu poţi să laşi persoane în vârstă să meargă sute de metri pe jos prin întuneric. După ce m-am învârtit vreo trei sferturi de oră, m-am lăsat păgubaş”, ne-a declarat foarte revoltat Andrei.

Municipalitatea anunţase iniţial că acestea vor fi depozitate în piaţa Operei pentru doar o săptămână, însă în seara concertului, cablurile nu numai că se mai aflau încă acolo, ba, mai mult, se înmulţiseră. Oamenii au fost nevoiţi să parcheze la mari distanţe de locul în care se desfăşura concertul şi s-au deplasat pe jos până acolo.

Singura mulţumire, muzica de calitate

Concertul extraordinar a propus spectatorilor un program bogat şi variat, reunind cele mai cunoscute şi mai îndrăgite fragmente din opere şi operete (arii şi duete), în interpretarea unora dintre cei mai talentaţi şi mai apreciaţi artişti lirici ai momentului, angajaţi sau colaboratori ai ONB.

Din programul serii au făcut parte fragmente celebre din opere precum „Faust” (Charles Gounod), „Tosca” (Giacomo Puccini), „Rigoletto” (Giuseppe Verdi), „Don Giovanni” (Wolfgang Amadeus Mozart), „Bărbierul din Sevilla” (Gioachino Rossini), „Rusalka” (Antonin Dvorak), „Samson şi Dalila” (Camille Saint-Saens) etc.

Evenimentul, care s-a încheiat la ora 23.00 cu un spectaculos foc de artificii, a fost prezentat de actorul Adrian Păduraru.

Prima ediţie a „Promenadei Operei” a avut loc pe 25 august 2007, cea de-a doua pe 30 august 2008, cea de-a treia pe 1 august 2009, de fiecare dată, pe esplanada teatrului adunându-se mii de spectatori, dornici să guste din frumuseţea muzicii clasice.

Anul trecut, din cauza ploii, cea de-a patra ediţie a "Promenadei Operei" s-a desfăşurat pe 9 mai, în Sala Mare a ONB.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639256-07-20
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


TEODOR
22 Aug 2011

Melomani sa nu,bucurestenii au acum ocazia sa vada ce dezastru au lasat operatorii de cablu!Sa fim rezonabili:ultima somatie ,data de Sorin Oprescu a fost in luma mai!
Random imageUltimele stiri


loading...