2017-01-22 14:19

SOCIAL


Primăria Capitalei nu are bani să combată înmulţirea şobolanilor şi a ţânţarilor. Bugetul pentru igienizarea Bucureştiului, diminuat cu circa 3 milioane de lei

 |  16:43
Primăria Capitalei nu are bani să combată înmulţirea şobolanilor şi a ţânţarilor. Bugetul pentru igienizarea Bucureştiului, diminuat cu circa 3 milioane de lei

Dupăce, anul trecut, Primăria Municipiului Bucureşti (PMB) nu a avut suficientefonduri pentru a finalize programul de diminuare a numărului de şobolani şiţânţari din Capitală, pentru 2011, Sorin Oprescu şi consilierii generali auaprobat un buget redus faţă de anul precedent cu 2.990.000 de lei.Reprezentanţii PMB susţin că responsabil pentru reducerea bugetului destinatigienizării Capitalei este Guvernul Boc. Direcţia de Sănătate Publică susţinecă Primăria Capitalei nu a efectuat, la finele anului trecut, „ultima trecerede combatere a şobolanilor”, ceea ce a condus la înmulţirea alarmantă anumărului rozătoarelor. De asemenea, DSP susţine că municipalitateabucureşteană a întârziat debutul programului de combatere a ţânţarilor.

Edilul-şef al Capitalei, Sorin Oprescu, şi consilieriigenerali s-au certat şi s-au judecat pe tema bugetului administraţiei pe 2011,ca într-un final tot locuitorii Bucureştiului să iasă în pierdere. Direcţia deSănătate Publică (DSP) avertiza, cu câteva zile în urmă, că Primăria Capitaleinu a luat măsurile care se impun pentru combaterea rozătoarelor (şobolanilor),ceea ce a dus la „creşterea densităţii” lor, mai ales în zonele de case şivile. De asemenea, municipalitatea bucureşteană nu dus până la capăt, anultrecut, nici proiectul de combatere a înmulţirii ţânţarilor. Explicaţia pentrusituaţia creată este destul de simplă. Dacă anul trecut bugetul pentrucombaterea „dăunătorilor” s-a dovedit insuficient, pentru 2011, PrimăriaCapitalei a alocat chiar mai puţini bani. Reprezentanţii Primăriei MunicipiuluiBucureşti (PMB) dau însă vina pe Guvernul Boc pentru diminuarea bugetuluidestinat igienizării Capitalei. „Pentru Planul de igienizare pentru anul 2011 afost alocată prin HCGMB (n.r. -Hotărârea Consiliului General al Municipiului Bucureşti) nr.62/13.04.2011 suma de 25.335.000 de lei. Valoarea menţionată este folosităpentru combaterea următorilor vectori: şobolani şi ţânţari (larve şi adulţi).Pentru anul 2010 a fost aprobată suma de 32.000.000 de lei pentru planul deigienizare care prin aplicarea prevederilor OUG 55/2010 a fost redusă cu sumade 2.990.000 de lei”, ne-au declarat reprezentanţii PMB.

Cândva începe Primăria „lupta” împotriva ţânţarilor?

Direcţia de Sănătate Publică susţine că PrimăriaCapitalei nu a efectuat, la finele anului trecut, „ultima trecere de combaterea şobolanilor”. „Am constatat densităţi crescute ale şobolanilor pe teritoriulCapitalei, lucru favorizat şi de faptul că, la sfârşitul lui 2010, PrimăriaMunicipiului Bucureşti nu a efectuat «ultima trecere de combatere aşobolanilor», iar până la această dată (n.r. - 06.06.2011) nu au fost începuteoperaţiunile”, susţineau săptămâna trecută reprezentanţii DSP. Direcţia deSănătate anunţă totodată că, în această perioadă, „clima este favorizantăpentru înmulţirea excesivă a ţânţarilor şi, având în vedere că anul trecut aexistat un caz diagnosticat cu meningo-encefalita provocată de virusulWest-Nile, soldat cu deces, considerăm că reprezintă un argument suficientpentru a demonstra că există circulaţie de virus pe teritoriul Capitalei”.Specialiştii în sănătate publică recomandă edililor începerea, în regim deurgenţă, a tratamentelor pentru combaterea şobolanilor şi a ţânţarilor.

După ce se discuta despre o posibilă eliminare abugetului destinat toaletelor ecologice, Primăria Capitalei a aprobat, în celedin urmă, un buget asemănător cu cel de anul trecut pentru cabinele de WCamplasate pe domeniul public. „Prin HCGMB nr. 62/13.04.2011 s-a alocat pentrutoalete ecologice suma de 8.950.000 de lei. Pentru toalete ecologice, în anul2010, a fost aprobată suma de 9.000.000 de lei”, ne-au mai explicatreprezentanţii PMB.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639249-12-05Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

TEODOR
13 Iun 2011

Cu ce bani,domnilor ziaristi?Au avut grija PDL-istii sa taie suma propusa de Sorin Oprescu,in acest scop!

Adauga un comentariu

Random image