2017-01-21 00:09

SOCIAL


Primăria Capitalei vrea să toace un milion de euro pentru a număra câinii vagabonzi

 |  19:29
Primăria Capitalei vrea să toace un milion de euro pentru a număra câinii vagabonzi

Administraţia pentru Supravegherea Câinilor fărăStăpân (ASCS) a găsit "soluţia" pentru problema maidanezilor. RobertAntonio Lorentz, directorul instituţiei, a anunţat că ASCS se pregăteşte pentrurecensământul tuturor câinilor din Capitală, operaţiune care va costa, potrivitacestuia, "aproximativ un milion de euro". Lorentz a adăugat căaşteaptă decizia Guvernului cu privire la acest recensământ, potrivit Agerpres.La rândul lor, ONG-urile pentru protecţia animalelor spun că patrupedele"cu şi fără proprietar declarat, din Capitală, trebuie recenzate şisterilizate, concomitent cu ample programe de educaţie şi adopţie, în temeilegal, pentru a diminua până la eradicare abandonul şi problemele pe care leîntâmpină".

Pe de altă parte, Robert Lorentz a precizat că în ceea cepriveşte adăpostul de câini de la Fundulea, investiţia se ridică la 500.000 deeuro, iar în prezent au fost deja alocaţi 100.000 de euro pentru utilităţi,racorduri, cuşti ş.a. În adăpost vor intra circa 20.000 de câini, dar vor ficazaţi permanent numai cei agresivi, ceilalţi urmând a fi redaţi străzii, dupăsterilizare: "Costul cu un câine în acest adăpost se ridică la aproximativ35 de lei/lună - hrană, medicamente, igienizare, curent", a spus Lorentz,adăugând că numărul celor care strâng câinii din stradă este insuficient.

Potrivit oficialului ASCS vor trebui sterilizateaproximativ 50.000 de patrupede. Până în prezent, au fost sterilizaţi şimicrocipaţi 12.500 de câini. "În viitorul proiect de hotărâre vomintroduce Serviciul de strângere a câinilor morţi, de pe stradă, pentru că nuexistă personal care să-i ridice'', a mai precizat Lorentz.

ONG-urile nu agrea ideea unui adăpost-gigant

"Noi dorim sterilizarea tuturor câinilor din Bucureşti,microciparea lor, păstrarea celor agresivi în adăposturi şi selectarea lor învederea adopţiei de o comisie de etologi şi dresori, construirea de ţarcuritemporare, acolo unde este posibil, în instituţiile publice şi asociaţiile delocatari, programe intensive de adopţie şi măsuri de prevenire aabandonului", au spus reprezentanţii organizaţiilor nonguvernamentale, lao întâlnire de lucru cu Comisia pentru ONG-uri, formată din consilieri generaliai Municipiului Bucureşti, pe tema situaţiei câinilor fără stăpân din Capitală.ONG-urile mai consideră că un mega-adapost nu este o soluţie pentru rezolvareaproblemei câinilor străzii, ducând doar la cheltuirea exagerată a banilorpublici, în mod ineficient şi cu sacrificiul a foarte multe vieţi, deoarecefoarte mulţi câini din adăpostul primăriei fac boli virale şi mor în scurttimp.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639236-12-08Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

TEODOR
03 Feb 2011

Chiar nu inteleg de ce se opun ONG-urile ideii de adapost gigant?Adapostul de la Fundulea,gasit de Oprescu,e la distanta de Bucuresti,vreo 30 de kilometrii,iar suprafata intinsa ar permite organizarea unui spatiu special pentru cainii foarte bolnavi.

Adauga un comentariu

Random image