2017-01-21 15:24

SOCIAL


Primăria îngroapă vestigiile

 |  21:00
Primăria îngroapă vestigiile

Pentru a finaliza străzile din Centrul Istoric, Primăria Capitalei renunţă la pietonalele din sticlă, gândite pentru a permite expunerea vestigiilor descoperite de arheologi în zona veche a Bucureştiului. Doar o parte dintre ruinele descoperite vor fi acoperite cu sticlă pentru a fi admirate de trecători, restul vestigiilor urmând să fie îngropate şi marcate pe pavaj. Reabilitarea Centrului Vechi a fost amânată de ruine fără însemnătate istorică.

Vestigiile care vor fi acoperite şi cele care vor fi îngropate sunt stabilite de Ministerul Culturii. “Nu noi decidem care vestigii vor fi îngropate. Este hotărârea celor de la Cultură. Vestigiile cele mai importante vor fi acoperite cu sticlă, cum este cazul celor de la BNR (n.r., Banca Naţională a României). Alte vestigii vor fi marcate pe pavaj, iar cele care nu sunt aşa importante vor fi îngropate la loc. Depinde de avizele de la Ministerul Culturii”, ne-a declarat directorul Direcţiei Transporturi din cadrul Primăriei Capitalei, Ion Dedu.

Viceprimarul Capitalei, Victor Iovici, spune că printre ruinele descoperite în Centrul Istoric sunt şi clădiri fără însemnătate istorică. “Vom ţine cont de avizele de la Ministerul Culturii. Printre ruinele descoperite în Centrul Istoric sunt şi rămăşiţe de la case vechi, fără însemnătate istorică”, ne-a explicat Iovici.

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, spune că toate străzile din Centrul Istoric aflate în reabilitare vor fi terminate până la începutul anului viitor.

Parcarea de la Universitate, gata din mai

Parcarea subterană de la Universitate va fi pregătită pentru exploatare la sfârşitul lui mai 2012, până acum fiind finalizaţi pereţii exteriori şi pilonii. De asemenea, a fost turnată placa pentru nivelul subteran 1, a declarat primarul general, Sorin Oprescu. Potrivit edilului şef, până la sfârşitul săptămânii viitoare ar urma să fie turnată şi placa aferentă nivelului doi. “La sfârşitul lui 2011, se vor finaliza săpăturile necesare pentru realizarea parcării şi vor începe lucrările pentru ultimul nivel”, a menţionat Oprescu. Parcarea subterană de la Universitate va avea o capacitate de 420 autoturisme şi 21 motociclete. Suprafaţa terenului este de 8.507 metri pătraţi, iar suprafaţa desfăşurată pe cele trei niveluri - 14.025 metri pătraţi. Construită în cadrul unui parteneriat public-privat, parcarea va putea fi folosită prin plata unui tarif de 0,38 de euro pe oră. Investiţiile firmei care a câştigat concesiunea pentru proiectul parcării sunt estimate la 13 milioane de euro, au precizat, în iunie, reprezentanţii municipalităţii.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639266-02-26

TAGURI: sorin oprescu, vestigiiComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

PANTHERA ROZ
25 Noi 2011

Pai "vestigiile "astea erau oricum ingropate si miticii treceau mincind seminte adulmecati de maidanezi fara sa se sinchiseasca si fara sa stie cei mai multi dintre ei cine sunt "nenii" reprezentati de statuile din fata Universitatii.Cum se face ceva,cum apar vigilentii-ca ar ttrebui facut altfel,ca ar trebui aminat,ca ar trebui facut de altii si in general ca n`ar trebui facut nimic.Huooo....!
TEODOR
26 Noi 2011

Mai dar ce valoroase au devenit aceste vestigii acum!Stati linistiti ca fara avizul de la Cultura,nu puteau Sorin Oprescu si constructorul sa mearga mai departe:specialistii in istorie au hotarat ce se pastreaza si ce nu,asa ca municipalitatea este perfect in ordine!
PAUN
25 Mai 2016

Si la Ploiesti, Primatia, ingroapa vestigii in centrul istoric.Primarul Ganea, a emis autorizatie de construire a unui bloc, intre case clasate ca monument istoric pe strada Constantei in plin sit urban.Nu s-a sinchisit nici cand in aceste zile, Inspectoratul de Stat in Constructii a declarat autorizatia ilegala, nici cand pe terenul respectiv s-au gasit obiecte si vestigii din secolul XVII .

Adauga un comentariu

Random image